Meest recente artikelen

Zo maak je de lekkerste dressing met yoghurt

How to

Zo maak je de lekkerste dressing met yoghurt Artikel

Yoghurtdressing is een lichter en minder vet alternatief voor mayonaise maar minstens even lekker. Hoe maak je een lekkere dressing met yoghurt? Het is echt héél eenvoudig.

In tegenstelling tot een slanke kruidendressing, bevat een dressing op basis van yoghurt nog altijd een beetje mayonaise. Maar: wel veel minder. Het is dan ook een slanker sausje. Je lengt de mayonaise immers aan met het veel minder vette zuivelproduct.

Yoghurtdressing is dan ook een heel simpel sausje dat je in een mum van tijd in elkaar draait. De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn mayonaise, yoghurt, peper en zout. Je kunt voor de finishing touch ook nog wat kerriepoeder en citroensap toevoegen.

Zo maak je dressing met yoghurt

Nodig

  • 1 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 1 kl kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 kl citroensap

Meng alle ingrediënten tot een egale dressing, en klaar!

Tip

Dressing mét yoghurt maar zonder mayonaise?

Eet je liever helemaal geen mayonaise, dan kun je deze op twee manieren vervangen in je yoghurtdressing: door mosterd of door olijfolie.

  • Je zult ook recepten voor yoghurtdressing vinden waarbij de lepel mayonaise vervangen is door een lepeltje mosterd. Als je van de smaak houdt is dat een slim idee. Mosterd bevat immers slechts 130 calorieën per 100 gram. Voor mayonaise is dat 680 kcal, dus liefst vijf keer meer.
  • Andere houden het bij een lepel olijfolie in plaats van de mayonaise. Olijfolie bevat meer calorieën – 884 per 100 gram maar het pure ingrediënt is wel veel gezonder. Er zit immers geen suiker of cholesterol in, die je in mayonaise wel terugvindt.

Gebruik de yoghurtdressing in deze gerechten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen