Hoewel een klassieke mayonaise ook erg lekker is, mag het soms toch nét dat ietsje meer zijn. Wij geven je 4 overheerlijke recepten waarmee je je mayonaise in een mum van tijd pimpt.
Begin van een basismayonaise. Benieuwd hoe je mayo binnen de minuut maakt? Klik hier.
Slanke mayonaise
Hou je het graag slank? Meng dan 250 ml mayonaise met 150 ml yoghurt, 3 tl mosterd, 3 tl honing, het sap van 1 limoen en 4 el gehakte dille voor een guiltfree mayonaise.
Serveer het bij een lekkere chateaubriand met ovenfrietjes, rundtartaar of slank vleesbrood.
Tartaar
Voor een lekkere tartaar meng je 400 ml mayonaise met 6 kleine augurken (in fijne blokjes), 4 el grof gehakte kappertjes, 1 gesnipperde sjalot, 4 fijngesneden ansjovisfilets en 3 el gehakte peterselie.
Deze saus is heerlijk bij vis. Serveer het bijvoorbeeld bij fish & chips, zeetong of gegrilde forel.
Zuiderse mayonaise
Meng 400 ml basismayonaise met 100 g zongedroogde tomaten, 3 teentjes geperste knoflook en 3 el gehakte peterselie om een heerlijke zuiderse mayonaise te maken.
Serveer deze saus bij (kippen)pita, scampispiesjes met couscoussalade of een zuiderse croque.
Oosterse mayonaise
Voor een oosterse mayonaise meng je 400 ml mayonaise met 2 el wasabipasta, het sap van 1 citroen en 5 el opgeklopte slagroom.
Lekker bij Thaise krabkoekjes, sesam-kippenburgers of een venkelsalade met zalm in sesamkorstje.