Kalkoenbroodje met yoghurtdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenbroodje met yoghurtdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kinderfavoriet

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten, snij ze in plakjes. Pel de ui en snij hem in flinterdunne ringen. Snij de augurken in plakjes. Was en droog de sla, scheur grote bladeren in reepjes.

  2. 2

    Klop de yoghurt op met de mayonaise en de ketchup.

  3. 3

    Bak de bacon knapperig in een koekenpan, in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de kalkoenlapjes 3 minuten aan elke kant.

  4. 4

    Snij de broodjes open. Bestrijk de onderste helft met een beetje dressing. Leg er wat sla op en plakjes augurk, dan de kalkoenlapjes en de bacon. Verdeel ook de tomaten en de ui ringen over de broodjes en strooi er wat Provençaalse kruiden over. Druk ze een beetje dicht en serveer meteen met zelfgemaakte chips of fijne frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten, snij ze in plakjes. Pel de ui en snij hem in flinterdunne ringen. Snij de augurken in plakjes. Was en droog de sla, scheur grote bladeren in reepjes.

  2. 2

    Klop de yoghurt op met de mayonaise en de ketchup.

  3. 3

    Bak de bacon knapperig in een koekenpan, in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de kalkoenlapjes 3 minuten aan elke kant.

  4. 4

    Snij de broodjes open. Bestrijk de onderste helft met een beetje dressing. Leg er wat sla op en plakjes augurk, dan de kalkoenlapjes en de bacon. Verdeel ook de tomaten en de ui ringen over de broodjes en strooi er wat Provençaalse kruiden over. Druk ze een beetje dicht en serveer meteen met zelfgemaakte chips of fijne frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.