Meest recente artikelen

Welke kant-en-klare sausjes zijn het slankst?

Weet jij hoeveel calorieën er in je favoriete sausje zitten?

Welke kant-en-klare sausjes zijn het slankst? Artikel

Als je de barbecue weleens aansteekt, is de kans groot dat daar ook steevast sausjes bij horen. Ketchup, mayonaise, mosterd ... Ze zijn superlekker, maar bevatten ook heel wat verborgen calorieën. Wij vertellen je welke kant-en-klare sausjes het slankst zijn.

Mayonaise

Een flinke eetlepel mayonaise bevat al gauw 110 kcal. Dat mayonaise niet per se gezond was, wisten we al, maar van dit cijfer moeten we toch even slikken … Als je dus voor een lepel echte mayonaise kiest, kun je er maar beter van genieten ;-). En de lekkerste mayo, die maak je helemaal zelf.

Lightmayonaise

Is het dan beter om voor een schepje lightmayonaise te kiezen dan voor de full fat-variant? Als je naar de calorieën kijkt, alvast wel: een lepel lightmayonaise bevat maar zo’n 65 kcal; da’s bijna de helft van de calorieën in een lepel gewone mayonaise!

Ketchup

Ketchup is van een groente gemaakt en is dus ongetwijfeld een slank sausje, niet? Uh, of we ‘m bij de gezonde sausjes moeten rekenen, daar zijn we niet meteen zeker van, maar qua calorieën is een portie ketchup in ieder geval geen slechte keuze: een lepel bevat zo’n 20 kcal. Let wel op: ketchup uit een fles zit boordevol suikers.

Mosterd

Ben jij een mosterdfan en let je op je lijn? Dan zul je dit vast graag lezen: een lepel mosterd bevat slechts 13 kcal! Maar bekijk toch maar even die pot mosterd voor je ‘m helemaal leegeet: sommige merken bevatten erg veel suiker en zout.

Tartaar

Tartaarsaus die je in de winkel koopt, bevat al gauw zo’n 100 kcal per portie. Hier geldt dezelfde regel als bij mayonaise: maak je tartaarsaus zelf met de ingrediënten die jij het lekkerst vindt en geniet met mate.

Knoflooksaus

Een lepeltje knoflooksaus kan écht smaken. Met ongeveer 70 kcal per lepel is ‘t niet de slechtste, maar ook niet de beste keuze.

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen