Meest recente artikelen

Jagersaus maken: zo doe je dat

Mét video

Jagersaus maken: zo doe je dat Artikel

Wil je graag zelf jagersaus maken voor bij een lekker stukje vlees? Geen probleem! Dankzij deze video zet jij de beste jachtsaus op tafel. Minstens even lekker als op restaurant! 

Een smaakvol sausje met champignons en spekjes … Wij zijn echt helemaal verzot op jachtsaus! Het is een fijne toevoeging aan heel veel gerechten. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om zelf zo'n potje pruttelende jagersaus te maken.

Waar komt de saus vandaan?

  • Jachtsaus is een bruingekleurd sausje uit de Franse keuken. Een echte evergreen die meestal wordt bereid met champignons en spek. De saus past uitstekend bij kip, wild maar ook bij andere vleesgerechten.
  • De naam komt van de Franse benaming 'sauce chasseur'. Die benaming is dan weer afgeleid van het Franse woord voor jager of chasseur. Kortom: jagersaus.
  • Maar waarom nu juist 'jager'? De link met de jacht komt door de typische combinatie van de saus met konijn, gevogelte en ander wild. Traditioneel plukten de jagers op de terugweg immers steevast  paddenstoelen. Die gebruikten ze vervolgens bij het klaarmaken van het wild. Die paddenstoelen zijn dan ook essentieel voor de saus. En zo ontstond dus het recept zoals we het tot op vandaag kennen.
  • Maar ook in Oostenrijk kennen ze jachtsaus –  oftewel: jägersaus. Die variant wordt gemaakt op basis van tomaat en bevat ook uien, champignons en spek. Deze jagersaus past prima bij onder meer de typische Wienerschnitzel, kip en zelfs groenten.

Wij houden het bij de traditionele jagersaus met champignons en spekjes. Volg de instructies in de video of klik door naar het recept hieronder. Zo heb je de makkelijke saus ineens onder de knie en serveer je ze wanneer je er maar zin in hebt.

Jagersaus maken: zo doe je het

Een heerlijke jachtsaus bereiden die nog lekkerder is dan op restaurant? Het kan! In deze video tonen we hoe je dat aanpakt.

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

Het ultieme recept voor jagersaus

Wil je dit recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Jagersaus is lekker bij…

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen