Meest recente artikelen

Saus maken: 5 gouden tips die je saus naar een hoger niveau tillen

5x supersaus

Saus maken: 5 gouden tips die je saus naar een hoger niveau tillen Artikel

Een goed sausje is dé basis voor een lekker gerecht. Daarom is het altijd een goed idee om je eigen saus te maken. Dankzij deze tips til jij al je lievelingssauzen naar een hoger niveau.

Champignonsaus, pepersaus, wittewijnsaus, portosaus,… Een heerlijke saus maakt elk gerecht helemaal af. En natuurlijk smaakt een zelfgemaakt sausje altijd lekkerder dan een kant-en-klaar exemplaar. Wij delen onze beste tips om zelf saus te maken 

De lekkerste saus maken: 5 gouden tips

1. Kies voor een steelpannetje met een dikkere bodem. Zo verspreidt de warmte zich geleidelijk. Een conisch pannetje zorgt er bovendien voor dat je mooi langs de randen van je pannetje kunt roeren.

2. Ga steeds voor het gouden trio: bouillon, room en wijn/alcohol. Gebruik 1/3 van elk voor een mooi gebalanceerde saus.

3. Kies voor room met een vetgehalte van minstens 20%. Zo behoudt de room een mooie binding, ook als deze wat afkoelt of je je saus opnieuw moet opwarmen.

4. Als je je saus zachtjes laat pruttelen, gaat ze mooi vanzelf binden. Lukt het toch niet? Meng wat koude (!) room in een kommetje en voeg een eetlepel maïszetmeel toe. Klop het mengsel goed los en voeg het dan toe aan je saus. Meng goed met een garde om klonters te voorkomen.

5. Vergeet de verse kruiden niet! Ga voor fijngehakte rozemarijn en tijm voor bij vlees en kies bijvoorbeeld voor dragon en dille voor bij vis of gevogelte. Rozemarijn en tijm kun je toevoegen als je saus nog staat te pruttelen, dragon en dille voeg je het best pas toe als je saus al volledig gebonden is.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen