Recept

Zalm met paksoi en yoghurtdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met basmatirijst

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de paksoi in reepjes, spoel ze en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Pel de knoflook en snij in fijne plakjes. Hak een paar takjes dille.

  2. 2

    Bak de knoflook kort in een scheut hete olie. Doe er de paksoi bij. Roerbak 1 minuut. Giet er een kopje water bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen.

  3. 3

    Kruid de zalmmoten met peper en zout. Bestuif ze met de bloem. Bak ze 4 minuten aan elke kant, in een mengsel van boter en olie.

  4. Dressing

  5. 4

    Klop de yoghurt op met het citroensap en een mespunt fijne suiker, flink wat peper en een snuifje zout. Vermeng met de dille. Zet in de koelkast.

  6. 5

    Verdeel de paksoi over de borden. Leg er een warme zalmfilet op. Werk af met een lepel gekoelde dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met paksoi en yoghurtdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!