• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Butternut-paprikasalade met yoghurtdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het pompoenvruchtvlees in dunne plakjes. Spoel de paprika’s en snij ze in reepjes.

  2. 2

    Leg de pompoen- en paprikareepjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Kruid met peper en zout, en sprenkel er olijfolie over. Rooster 25 à 30 minuten in de oven tot de groenten lichtjes kleuren.

  3. 3

    Spoel intussen de rucola en schud droog. Roer de yoghurt met het citroensap tot een dressing en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de geroosterde groenten uit de oven, laat wat afkoelen en verdeel over 4 borden. Druppel er de dressing over, bestrooi met sesamzaadjes en werk af met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het pompoenvruchtvlees in dunne plakjes. Spoel de paprika’s en snij ze in reepjes.

  2. 2

    Leg de pompoen- en paprikareepjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Kruid met peper en zout, en sprenkel er olijfolie over. Rooster 25 à 30 minuten in de oven tot de groenten lichtjes kleuren.

  3. 3

    Spoel intussen de rucola en schud droog. Roer de yoghurt met het citroensap tot een dressing en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de geroosterde groenten uit de oven, laat wat afkoelen en verdeel over 4 borden. Druppel er de dressing over, bestrooi met sesamzaadjes en werk af met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.