Meest recente artikelen

5 zuiderse sausjes die je makkelijk zelf kunt maken

Van aioli tot tzatziki

5 zuiderse sausjes die je makkelijk zelf kunt maken Artikel

Op vakantie genieten we graag van zuiderse sausjes en dips. En wanneer we terug thuis zijn, maken we ze gewoon zelf. We zetten wat toppers voor je op een rijtje, zodat jij ook hier de zon in huis haalt.

Ben jij ook zo gek op zuiderse sausjes en dips zoals pesto, aioli en tapenade? Dan hebben wij goed nieuws: je kunt deze makkelijk zelf maken. Wij delen onze beste recepten.

Tarama

Tarama is een gerechtje op basis van viskuit. Het is het roze dipje dat steevast deel uitmaakt van je mezzeschotel. De viskuit wordt fijngemixt met broodkruim, olijfolie, citroensap en ui. Wanneer het mengsel lekker smeuïg wordt, is je tamarosalata klaar en kan je een lekker Grieks gerecht op tafel toveren.

 

Tapenade

Tapenade is een van onze favoriete zuiderse sausjes. Het is een typische bereiding uit het zuiden van Frankrijk. Gewoonlijk bestaat ze uit fijngemaakte olijven, ansjovisfilet en kappertjes, gemengd met met olijfolie. Het voordeel van tapenade is dat het zowel warm als koud erg lekker is. Maar je kunt ook volop variëren en experimenteren met tapenade. Maak bijvoorbeeld eens een tomatentapenade, een exemplaar met sardientjes of een tapenade van artisjok of bospaddenstoelen.

Pesto

Pesto is een manusje-van-alles: ‘t is heerlijk op een toastje, als dip of als saus door de pasta of aardappelen. Het enige wat je nodig hebt voor deze Italiaanse saus is verse basilicum, knoflook, parmezaan, olijfolie en pijnboompitten. Maar natuurlijk kun je hier ook volop mee experimenteren en bijvoorbeeld pesto van noten, kruiden of een restje groenten maken.

Aioli

Aioli is een fris knoflooksausje waar je niet veel tijd of ingrediënten voor nodig hebt. Het smaakt heerlijk bij gegrild vlees en bij vis, maar is ook een perfect dipsausje om met wat rauwe groenten op tafel te zetten.

Tzatziki

Tzatziki is een typisch Grieks gerecht. Je maakt het met Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en kruiden. In Griekenland eet men het vaak bij knoflookbrood. Tzatziki is een erg goed alternatief voor vette sauzen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen