Meest recente artikelen

Ook hiervoor kun je Griekse yoghurt gebruiken

Verrassend!

Ook hiervoor kun je Griekse yoghurt gebruiken Artikel

Griekse yoghurt, da's niet alleen maar lekker bij je ontbijt. Wist je dat je er ook sausjes van kunt maken, dat je 'm kunt gebruiken als vervanger voor mayonaise en zelfs in puree? Snel uitproberen!

Als vervanger voor mayonaise

Aardappelsalade, kipsalade, eiersalade: in alle salades waar normaal een flinke klodder mayonaise door gaat, kun je Griekse yoghurt gebruiken. Het smaakt lichtjes zurig, maar dat geeft een aangename frisheid aan je salade én je bespaart ook heel wat calorieën. Toch niet overtuigd van de smaak? Doe dan de helft mayonaise, de helft Griekse yoghurt.

Of in plaats van boter en melk in aardappelpuree

Niks zo lekker als een heerlijk smeuïge aardappelpuree, maar om die zo romig te krijgen gebruiken chefs méér dan een klontje boter. Probeer eens een flinke lepel Griekse yoghurt in plaats van boter en melk voor een even romig effect. Zálig!

Als alternatief voor slagroom

Een wafel met een flinke toef slagroom erop? Griekse yoghurt is even lekker! Bovendien voegt het een frisse toets toe aan je dessert.

Als basis voor een saus

Koude sausjes, warme sauzen: met Griekse yoghurt geef je er een romige draai aan. Kies je voor magere Griekse yoghurt (de 0% variant), dan worden ze bovendien ook extra slank. Probeer dit dragonsausje eens, bijvoorbeeld.

Als topping voor je lasagne of ovenschotel

Hou je niet zo van zware bechamelsauzen? Gebruik dan eens Griekse yoghurt als topping voor je ovenschotels. ‘t Is bovendien ook veel minder werk. Goed afkruiden en klaar!

Als basis voor een ijsje

Heerlijk verfrissend op warme dagen, zo’n yoghurtijsje, en bovendien heel wat gezonder dan roomijs. Roer een beetje honing of gepureerd fruit door de yoghurt, doe ‘m in een vormpje, laten bevriezen en klaar.

Voor extra luchtige cake

Probeer in een cake eens een deel van de boter te vervangen door Griekse yoghurt: je cake zal fris van smaak en extra luchtig worden. En minder vet bovendien.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen