Meest recente artikelen

Welk sausje wil jij op je hamburger?

11x homemade en heerlijk!

  • Deel dit artikel:
Welk sausje wil jij op je hamburger? Artikel

Een homemade burger zonder saus? Daar beginnen we niet aan! Een smeuïg sausje hoort tot het DNA van een geslaagde hamburger. En dan nog het liefst een dubbele portie. Servetje, iemand?

Heerlijk huisgemaakt

Fan van rode sauzen zoals ketchup of toch meer een mayonaisemadam? Wat je zelf doet, doe je meestal beter! Dus maak ze gewoon lekker zelf. Toegegeven, het vergt iets meer werk dan dat sausje uit de pot, maar wát een hemels verschil in smaak!

Wist je dat je zelfs de beroemde ‘Big Mac’- saus van McDonalds thuis kunt maken? Wij geven het recept prijs. Maar psst, niet verder vertellen!

Wat heb je nodig?

  • 5 eetlepels gewone mayonaise
  • 4 eetlepels normale ketchup
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 1/2 eetlepel chilipoeder
  • 1/2 eetlepel (witte)(natuur)azijn
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1/4 ui

Zo maak je ‘t

  1. Snij de ui in hele kleine blokjes, zo klein als je maar kunt, en haal ook even je mes door de piccalilly heen.
  2. Klop dan de heleboel stevig en met een ferme slag door elkaar heen. Het ruikt en proeft nog steeds niet echt naar de Big Mac – saus. Maar nu komt het geheim:
  3. Zet de schaal in de microgolfoven en zet die gedurende 30 seconden op 750 watt.
  4. Je begint de gelijkenissen te proeven, maar de saus is pas echt klaar wanneer ze helemaal is afgekoeld en alle ingrediënten elkaar mooi complementeren.

Nog meer klassiekers

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.