Wortelsoep met kardemom
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelsoep met kardemom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieke vegan soep met Oosterse tint

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 1 ui.

    Snij de wortels in plakjes.

    Open 4 peultjes kardemom en haal de zaadjes eruit.

    Rasp de schil van een sinaasappel en pers er het sap uit.

  2. 2

    Fruit een gesnipperde ui in een beetje olie. Doe er de wortels in plakjes bij en stoof even mee. Blus met de bouillon.

  3. 3

    Doe de kardemomzaadjes van 4 peultjes bij de soep. Voeg er harissa aan toe. Laat een kwartiertje koken.

  4. 4

    Doe de sinaasappelschil en het sap bij de soep. Mix en breng op smaak met peper en zout. Meng de zaadjes van 2 extra kardemompeulen met 2 el gehakte peterselie en strooi dit in de soep.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 1 ui.

    Snij de wortels in plakjes.

    Open 4 peultjes kardemom en haal de zaadjes eruit.

    Rasp de schil van een sinaasappel en pers er het sap uit.

  2. 2

    Fruit een gesnipperde ui in een beetje olie. Doe er de wortels in plakjes bij en stoof even mee. Blus met de bouillon.

  3. 3

    Doe de kardemomzaadjes van 4 peultjes bij de soep. Voeg er harissa aan toe. Laat een kwartiertje koken.

  4. 4

    Doe de sinaasappelschil en het sap bij de soep. Mix en breng op smaak met peper en zout. Meng de zaadjes van 2 extra kardemompeulen met 2 el gehakte peterselie en strooi dit in de soep.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.