Rode-uiensoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode-uiensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige soep

bereiding
  1. 1

    Verhit wat olijfolie in een pan en stoof daarin de 750 g gesnipperde rode uien, de preiringen en de selderboogjes. Voeg de aardappelblokjes toe en laat even meestoven.

  2. 2

    Blus met de bouillon en doe het kruidentuiltje in de soep. Kruid met zout. Laat een halfuur pruttelen op een zacht vuurtje. Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep.

  3. 3

    Snij 100 g rode ui in fijne ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien gaar met peper, zout en een koffielepel suiker.

  4. 4

    Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer elke kom met een hoopje gekaramelliseerde uiringen en wat fijngehakte peterselie. Strooi er wat gemalen kaas over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit wat olijfolie in een pan en stoof daarin de 750 g gesnipperde rode uien, de preiringen en de selderboogjes. Voeg de aardappelblokjes toe en laat even meestoven.

  2. 2

    Blus met de bouillon en doe het kruidentuiltje in de soep. Kruid met zout. Laat een halfuur pruttelen op een zacht vuurtje. Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep.

  3. 3

    Snij 100 g rode ui in fijne ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien gaar met peper, zout en een koffielepel suiker.

  4. 4

    Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer elke kom met een hoopje gekaramelliseerde uiringen en wat fijngehakte peterselie. Strooi er wat gemalen kaas over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.