Meest recente artikelen

Hoe maak je soep zonder mixer?

Heel simpel

Hoe maak je soep zonder mixer? Artikel

Herkenbaar: heb je al de hele tijd zin in dat heerlijke soepje maar plots doet de staafmixer het niet meer... Geen enkele reden tot paniek: op deze manier maak je makkelijk soep zonder mixer te gebruiken.

Al even herkenbaar: arriveren in je vakantiehuisje met prima geëquipeerde keuken maar nergens een mixer of soepmaker te bespeuren. Daar sta je dan, met alle ingrediënten en een verkleumd gezelschap na die lange boswandeling… Gelukkig zijn er maar liefst 5 oplossingen voor een lekker kommetje soep zonder mixer …

1 Gooi alles in de blender

Als je groenten mixt, mengen de smaken heel mooi. Hoe maak je dan soep zonder mixer? Met wat geluk staat er in de keukenkast wél een blender met een beker die de hoeveelheid voor jouw gezelschap aankan. Is dat niet het geval, dan zal je in verschillende porties moeten werken. Een goede blender maakt de soep meestal gladder omdat hij geen enkel stukje mist. Je hebt wel meer afwas dan met een staafmixer. Het voordeel is dan weer dat soep in een blender niet spat dankzij het deksel.

2 Gebruik een passe-vite

Tijd om oma’s keukengerief van zolder te halen. Met een passe-vite kan je de soep immers pureren. Omdat je ze veel trager mixt, is de textuur wel een ietsje anders. Ook handig is dat je bijvoorbeeld je verse tomaten niet hoeft te pellen en ontpitten voor tomatensoep omdat het toestel kleine stukjes tegenhoudt. Wil je de soep nog gladder? Ook daar bestaan trucjes voor…

3 Rasp je groenten

Je kunt ook alle ingrediënten heel fijnsnijden of -hakken voor je soep zonder mixer. Groenten raspen gaat echter een pak sneller dan hakken. Zo behoudt de soep bovendien nog wat van de crunch van de verse groentjes. Hoe langer je de soep laat sudderen, hoe meer smaak en hoe minder harde stukjes er overblijven.

4 Zeef je soep

Voor een soep zonder stukjes kan je ze ook gewoon door een zeefje gieten. Maar dan hou je enkel het vocht over, wat de soep misschien wat saaier en minder vullend maakt. Sommige soepen doen het echter beter door de zeef, zoals een verse tomatensoep, omdat pitjes en vervelende velletjes erin achterblijven.

5 Kies voor een soep met stukjes

Nog het allergemakkelijkst: zoek een recept voor soep zonder mixer. Er bestaan heel wat varianten waarvoor je de groenten helemaal niet hoeft te pureren. Denk aan minestrone of zo’n goed vullende maaltijdsoep vol lekkere stukjes. Hieronder vind je al enkele goede opties waaraan  geen mixer, blender of passe-vite te pas komt…

10x soep zonder mixer

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen