Meest recente artikelen

Wortelsoep maken: zo zet jij de lekkerste soep op tafel

Zo wordt ze de perfectie zelf!

Wortelsoep maken: zo zet jij de lekkerste soep op tafel Artikel

Wortels zijn goedkoop, lekker en superveelzijdig. Geen wonder dat ze ook in de soep belanden. Wij delen onze ultieme tips en recepten om de lekkerste wortelsoep te maken.

Wortelsoep maken is kinderspel. Om de smaak wat te verdiepen, kun je extra ingrediënten toevoegen. Met onze tips wordt het een vaste topper in je weekmenu's!

Ons basisrecept om wortelsoep te maken

Goed gestoofd

Door groenten te verwarmen ontstaan er nieuwe aroma’s. Onder meer uien en knoflook bak je beter eerst even aan in vetstof voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Door ze te stoven, komen alle smaken goed vrij.

Zacht koken

In wortelsoep gaan verschillende ingrediënten. Je kookt ze om ze te laten  garen. Om de smaken van je soepje mooi te laten versmelten, gebeurt dat beter langzaam. Je laat ze daarom best wat sudderen, op een laag vuurtje. Waarom je jouw soep moet koken na het mixen, lees je hier.

Smaakmakers

Wortels zijn zoet en kunnen dus wat contrast gebruiken. Daarom worden ze vaak gecombineerd met andere soepgroenten zoals tomaat of paprika of pittige smaakmakers zoals gember en chili. Ook laurier is een goede smaakmaker. De blaadjes zijn niet eetbaar, maar als je ze meekookt in een gerecht, geven ze wel veel smaak mee. Vergeet ze daarna niet uit de soep te halen.

Nog meer recepten voor wortelsoep

Of je nu houdt van een soep met wat extra bite, de frisse toets van sinaasappel, exotische kokos of pittige gember … Er is hebben vast een receptje dat bij jou in de smaak valt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen