Meest recente artikelen

Wortelsoep: zo maak je het

Zo wordt ze de perfectie zelf!

  • Deel dit artikel:
Wortelsoep: zo maak je het Artikel

Wortels zijn goedkoop, lekker en superveelzijdig. Geen wonder dat ze ook in de soep belanden. Maar hoe kun je een soepje van eenvoudige worteltjes naar een hoger niveau tillen? Met ons ultieme wortelsoeprecept, natuurlijk!

Wortelsoep maken is kinderspel. Om de smaak wat te verdiepen, kun je extra ingrediënten toevoegen. Met onze tips wordt het een vaste topper in je weekmenu’s!

Ons basisrecept voor wortelsoep

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 600 g wortelen
  • 1 ui
  • 800 ml bouillon
  • 1 blaadje laurier
  • chilivlokken
  • komijn
  • kaneelpoeder
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Zo ga je te werk:

  1. Schil de wortelen en snij in plakjes. Pel en snipper de ui. Stoof de ui in een grote pot glazig in de olijfolie.
  2. Voeg de wortelen toe en kruid met chilivlokken, komijn en kaneel. Laat 10 minuten stoven. Overgiet met bouillon tot de wortelen onderstaan, breng aan de kook en voeg het laurierblad toe.
  3. Laat 15 minuten zacht koken. Verwijder het laurierblad en mix de soep glad. Kruid met peper en zout.

Waarom? Daarom!

  • Waarom moet je de ui eerst stoven?
    Door groenten te verwarmen ontstaan er nieuwe aroma’s. Onder meer uien, knoflook en prei bak je beter eerst even aan in vetstof. Door ze te stoven, komen alle smaken goed vrij.
  • Waarom moet je de wortelsoep zacht koken?
    In soep gaan verschillende ingrediënten. Je kookt ze om ze te laten  garen. Om de smaken mooi te laten versmelten, gebeurt dat beter langzaam. Je laat ze daarom wat sudderen, op een laag vuurtje.
  • Waarom zit er chili in de soep en wat als je liever niets pikants eet?
    Je kunt de chili natuurlijk weglaten maar wortels zijn zoet en kunnen dus wat contrast gebruiken. Daarom worden ze vaak gecombineerd met andere soepgroenten zoals tomaat of paprika of pittige smaakmakers zoals gember.
  • Waarom moet je de laurier verwijderen?
    Laurier zit vaak in het kruidentuiltje van bijvoorbeeld stoofpotjes en is een goede smaakmaker. De blaadjes zijn niet eetbaar, maar als je ze meekookt in een gerecht, geven ze wel veel smaak mee.

Wortelsoep

BEWAAR DIT RECEPT

 Nog meer recepten voor wortelsoep

Of je nu houdt van een soep met wat extra bite, de frisse toets van sinaasappel, exotische kokos of pittige gembe… Er is hebben vast een receptje dat bij jou in de smaak valt.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen