Meest recente artikelen

Maak je eigen ijskoffie

Echt verfrissend op warme dagen

Maak je eigen ijskoffie Artikel

IJskoffie maak je gemakkelijk zelf. Hoe? Heel simpel!

Op een hete dag smaken je dagelijkse kopjes koffie meestal niet. Behalve als je ijskoffie maakt natuurlijk! In hippe koffiebars vind je ijskoffie ook op de kaart als frappuccino, caffè freddo of café frappé.

Als basis gebruik je sterke koffie, want de ijsklontjes maken de smaak wat zachter. Het recept hieronder bevat wel wat suiker, maar gebruik je liever andere zoetstoffen, dan kan dat natuurlijk ook. Hou wel rekening met de verschillende zoetkracht van andere zoetstoffen: meestal staat op de verpakking wel aangeduid hoeveel je precies nodig hebt.

In plaats van vanillesuiker, kun je ook eens variëren met wat kaneel bijvoorbeeld, of met hazelnootsiroop (laat in dat geval de suiker weg).

Tot slot nog een tip: drink je niet zo snel, dan is het handig om wat koude koffie in te vriezen en deze ijsblokjes voor je ijskoffie te gebruiken: zo wordt hij niet te waterig wanneer het ijs smelt.

Voor één ijskoffie heb je het volgende nodig:

  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • 1 espressoglaasje (gezoete) gecondenseerde melk
  • 2 espresso’s (of 1 kop koffie)
  • 5 á 6 ijsklontjes

Zo maak je het:

  1. Maak een kop gewone koffie of 2 espresso’s, en giet deze in de blender.
  2. Voeg de vanillesuiker en de gecondenseerde melk toe. Blend alles totdat het een romig geheel is geworden, en laat het vervolgens even afkoelen in de blender.
  3. Doe de ijsklontjes bij het koffiemengsel en blend totdat het ijs in stukjes is. Giet de ijskoffie ten slotte in een gekoeld glas.

Laat het smaken!

Zin in nog meer ijskoffie? Probeer dan ook deze recepten!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!