Pizzadeeg
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizzadeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem en roer er de gist en het zout door. Maak een kuiltje in het midden, meng 175 ml lauw water en olie, en giet dat in het kuiltje. Meng bloem en vocht geleidelijk met een mes tot je een plakkerig deeg hebt.

  2. 2

    Strooi wat bloem op het werkvlak en kneed het deeg een tiental minuten, tot het glad en elastisch is.

  3. 3

    Neem een vel plasticfolie of een voch tige theedoek, sprenkel er wat olie over en dek daar het deeg mee af. Laat een uur rusten en rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem en roer er de gist en het zout door. Maak een kuiltje in het midden, meng 175 ml lauw water en olie, en giet dat in het kuiltje. Meng bloem en vocht geleidelijk met een mes tot je een plakkerig deeg hebt.

  2. 2

    Strooi wat bloem op het werkvlak en kneed het deeg een tiental minuten, tot het glad en elastisch is.

  3. 3

    Neem een vel plasticfolie of een voch tige theedoek, sprenkel er wat olie over en dek daar het deeg mee af. Laat een uur rusten en rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.