Moet je vijgen schillen voor je ze gebruikt?
Wij zijn dol op vijgen!
Zacht, zoet en een tikje exotisch: vijgen zijn van die vruchten die je meteen doen denken aan warme oorden. Maar hoe eet je deze zonnige vruchten nu eigenlijk? En vooral: moet je vijgen schillen voor je ze gebruikt?
Wanneer zijn vijgen op hun best?
Vijgen zijn echte zonaanbidders. Hun seizoen loopt van augustus tot oktober, met een piek aan het einde van de zomer. Dan zijn ze op hun best: sappig, honingzoet en vol smaak. Een rijpe vijg herken je aan de zachte, bijna fluweelachtige schil en het feit dat ze een beetje meegeeft wanneer je er zachtjes in knijpt.
Moet je vijgen schillen?
Vijgen hoef je eigenlijk niet te schillen. De schil is dun, eetbaar en zit boordevol smaak en vezels. Gewoon goed wassen, steeltje eraf en klaar! De schil zorgt zelfs voor dat lekkere beetcontrast met het zachte vruchtvlees binnenin.
Is je vijg nog niet echt rijp? Dan kan de schil wel eens wat taai of bitter zijn. In dat geval kun je ze beter schillen. En ben je dol op vijgenconfituur? Dan kun je ervoor kiezen om je vijgen te schillen, voor een extra glad resultaat.
Wat kun je allemaal met vijgen doen?
Eet vijgen het liefst op kamertemperatuur, zo proef je hun volle, zoete aroma. Vijgen lenen zich er ook perfect toe om te gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Denk aan een heerlijke salade, een zoet dessertje, lekker gegrild of als gedroogde snack. Kortom: vijgen zijn echte allrounders in de keuken. Wil je zelf je vijgen drogen? Lees hier hoe je dat doet.
Aan de slag met vijgen
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!