Meest recente artikelen

Broodrooster kopen: waar moet je op letten?

Van een kruimellade tot een stopknop

Broodrooster kopen: waar moet je op letten? Artikel

Wist je dat broodroosters van voor 1993 eigenlijk niet meer veilig zijn om te gebruiken? Ze kunnen stoffen (zoals asbest) bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Heb jij nog zo'n antiek geval in huis? Dan is het tijd om 'm te vervangen door een nieuwe. Hier moet je op letten.

Ruime sleuven

We weten niet hoe dat bij u zit, maar voor ons moet het 's ochtends snel gaan. En dus willen we niet zitten knoeien met sneetjes brood in twee snijden om ze in de broodrooster te krijgen, bijvoorbeeld. Kies dus een model met voldoende brede sleuven zodat je lievelingsbrood erin kan. En heb je een groot gezin, dan zijn 4 sleuven in plaats van 2 wellicht een goed idee. Hou je van dikke sneden toast, let er dan ook op dat de sleuven diep genoeg zijn.

Temperatuurregeling

Ik hou van licht geroosterd brood, jij misschien van een donkere toast. Zorg ervoor dat je nieuwe broodrooster verschillende temperatuurstanden heeft. En een stopknop voor als je een keer wat overmoedig bent geweest.

Vermogen

Een goede broodrooster heeft een vermogen dat richting de 1000 Watt gaat. Koop geen broodrooster met minder dan 700 Watt, dan duurt het een eeuwigheid voor je boterham geroosterd is.

Kruimellade

Maak het jezelf gemakkelijk bij het schoonmaken van je broodrooster en zorg ervoor dat je nieuwe exemplaar een uitneembare kruimellade heeft. Zo handig!

Ontdooifunctie

Mocht je het nog niet weten: brood kun je makkelijk invriezen en om het dan meteen te kunnen opeten wanneer je het uit de diepvriezer haalt, is een ontdooifunctie op je broodrooster superhandig. Je brood wordt voorzichtig ontdooid maar niet geroosterd.

Broodjesrek

Heerlijk op zondag: een nog warm pistoleetje vers van bij de bakker. En om aan de langslapers tegemoet te komen: zo'n rekje bovenop je broodrooster waarop je je broodjes weer licht kunt opwarmen, is echt top.

Design

Hou ook rekening met het materiaal waarvan de broodrooster gemaakt is. Een gekleurde kunststof buitenkant is makkelijker schoon te maken dan een exemplaar van roestvrijstaal waar je elke vingerafdruk op ziet.

Niet doen

In sommige broodroosters kun je ook tosti's klaarmaken. Wij zouden dit nooit kopen (tenzij je houdt van veel schoonmaakwerk – gesmolten kaas, weet je wel). Koop liever een apart croquetoestel.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen