Meest recente artikelen

Zo maak je de mooiste taart

Met fruit uit het seizoen!

Zo maak je de mooiste taart Artikel

Een fruittaart smaakt altijd heerlijk, maar wil je het extra feestelijk maken? Met een creatieve afwerking geef je je taart een ambachtelijke uitstraling. Of je nu kiest voor een klassiek ruitjespatroon, speelse vormpjes of een elegant vlechtwerk: deze technieken maken van je taart een echte blikvanger.

Lees ook…

Gebak versieren, zo doe je dat

Het ultieme recept voor kruimeldeeg 

• In 3 stappen naar een krokante taartbodem

De lekkerste recepten met kant-en-klaar deeg 

Je taart nóg mooier maken met een overschotje deeg?

  1. Het klassieke ruitjespatroon
    Snij repen van 2 à 3 cm breed en leg ze kruiselings over de taart. Het fruit blijft zichtbaar en je krijgt dat mooie, ambachtelijke effect. Tip: gebruik een kartelroller voor een sierlijk randje!
  2. Speelse spiralen
    Draai smalle repen tot spiraaltjes en leg ze in een cirkel of spiraal. Een verrassende look die weinig moeite kost.
  3. Uitgestoken vormpjes
    Gebruik koekjesvormpjes in de vorm van hartjes, sterren of bloemetjes. Verspreid ze speels over de taart of leg een deeglap met uitgesneden figuurtjes voor een kantachtig resultaat.
  4. Vlechtwerk langs de rand
    Vlecht fijne repen deeg tot een elegante krans en leg die rond de rand van de taart. Ideaal voor een extra feestelijke afwerking.
  5. Een gesloten deeglaag met stoomgaatjes
    Bedek de taart volledig met deeg en maak enkele inkepingen of uitgesneden figuurtjes. Zo kan de stoom ontsnappen en blijft de taart luchtig.

14 zelfgemaakte fruittaarten die er prachtig uitzien

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen