Meest recente artikelen

Kun je brood invriezen?

Red de ochtendrush

Kun je brood invriezen? Artikel

Gewoon enkele sneetjes brood uit de diepvriezer vissen... Het zou superhandig zijn op drukke ochtenden. Maar is het eigenlijk wel mogelijk? Kun je brood invriezen? Wij zochten het uit.

Ja hoor, natuurlijk kun je brood invriezen! Soms kan het leven mooi zijn 😉 Het is niet alleen handig, je moet bovendien veel minder vaak brood weggooien omdat het oud is. Goed tegen voedselverspilling én voor je budget.

Hoe lang kun je brood invriezen?

In de diepvriezer (op -18°C of kouder) is het brood nog 2 à 3 maanden houdbaar. Na een maand begint het brood echter wel z'n smaak te verliezen.

Brood van de bakker

Wil je brood van de bakker of uit de supermarkt invriezen? Doe dat dan zo snel mogelijk. Als je een volledig brood invriest, kan dat gerust in de broodzak zelf. Vries je maar een deeltje in? Gebruik dan een diepvrieszakje of plastiekfolie.

Zelfgebakken brood

Ook zelfgebakken brood kan je zeker en vast in de diepvries stoppen. Laat het wel eerst helemaal afkoelen. Voor een broodje van gemiddeld formaat zou 4 uur afkoelen moeten volstaan.

Ontdooien

Leg de hoeveelheid brood die je wilt ontdooien een nachtje in de koelkast: 's Ochtends is het perfect ontdooid. Heb je minder tijd of ben je gewoon vergeten om het brood tijdig uit de diepvries te halen? Stop bevroren sneetjes brood rechtstreeks in de broodrooster. Snel en makkelijk een lekkere toast zonder eerst je brood te moeten ontdooien? Daar tekenen wij zo voor!

Brood invriezen: extra tips

Snij het brood in de gewenste porties voor je het in de diepvriezer stopt. Anders kan de korst loskomen van het kruim bij het snijden van het ontdooide brood. Brood waarin veel vet verwerkt is, zoals briochebrood, is hiervoor minder gevoelig. Dat brood kun je zonder zorgen ongesneden invriezen.

Extra praktisch: vries vaste porties brood in. Neem je steevast 4 sneetjes brood mee naar het werk? Vries je brood dan ook per 4 sneden in. Handig! Het scheelt ook een hoop gedoe met het loswrikken van de vastgevroren sneetjes.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen