Meest recente artikelen

Quiche invriezen, kan dat eigenlijk?

En hoe doe je dat dan best?

Quiche invriezen, kan dat eigenlijk? Artikel

Niets zo heerlijk als een lekkere, dampende quiche. Het liefst zou je alles in één keer oppeuzelen, maar toch gebeurt het dat je eens een stukje over hebt. Kun je dat dan invriezen?

Het antwoord is: ja, je kunt quiche invriezen! Maar je moet wel met enkele dingen rekening houden.

Quiche invriezen: hoe pak je het aan?

Zorg er eerst voor dat de quiche volledig gebakken én afgekoeld is vooraleer je 'm invriest.

Gebruik voor kleine quiches of stukken quiche een hersluitbaar zakje en laat er zoveel lucht uit als je kan, zodat ze bijna vacuüm verpakt zitten. Ook een volledige, grote quiche invriezen is mogelijk. Haal 'm wanneer hij gebakken en afgekoeld is uit de vorm, verpak 'm in verschillende lagen vershoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie. Probeer je quiche zo in de diepvriezer te stoppen dat hij niet geplet wordt door andere producten.

Na het invriezen blijft je quiche nog zo'n 3 maanden goed. Tip: schrijf de datum en de hoofdingrediënten op het diepvrieszakje of de aluminiumfolie!

Hoe ontdooi je 'm dan weer?

Je kunt je diepgevroren quiche eerst zachtjes laten ontdooien in de koelkast, of je kunt 'm bevroren terug opwarmen. Dat laatste geeft volgens ons het beste resultaat. Zet 'm op een rooster en verwarm 'm 20 à 25 minuten in de oven op 180°C. Zo blijft hij lekker krokant. Wordt je quiche te snel bruin, dek 'm dan losjes af met een vel aluminiumfolie.

Warm je maar een stukje quiche op, dan kun je zeker ook je airfryer gebruiken. Leg je stukje quiche voor ongeveer 12 minuten (afhankelijk van de grootte) in een voorverwarmde heteluchtfriteuse op 180°C.

Quiche opwarmen in de microgolfoven is een minder goed idee, omdat hij z'n knapperigheid dan snel zal verliezen. En da's toch net het allerlekkerste, niet? 🙂

Probeer zeker deze quiches eens:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen