Meest recente artikelen

Kun je quiche invriezen?

En hoe doe je dat dan best?

  • Deel dit artikel:
Kun je quiche invriezen? Artikel

Niets zo heerlijk als een lekkere, dampende quiche. Het liefst zou je alles in één keer oppeuzelen, maar toch gebeurt het dat je eens een stukje over hebt. Kun je dat dan invriezen?

Het antwoord is: ja, je kunt quiche invriezen! Maar je moet wel met enkele dingen rekening houden.

Hoe vries je ‘n quiche in?

Zorg er eerst voor dat de quiche volledig gebakken én afgekoeld is vooraleer je ‘m invriest.

Gebruik voor kleine quiches of stukken quiche een hersluitbaar zakje en laat er zoveel lucht uit als je kan, zodat ze bijna vacuüm verpakt zitten. Ook een volledige, grote quiche kun je invriezen. Haal ‘m wanneer hij gebakken en afgekoeld is uit de vorm, verpak ‘m in verschillende lagen vershoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie. Probeer je quiche zo in de diepvriezer te stoppen dat hij niet geplet wordt door andere producten.

Na het invriezen blijft je quiche nog zo’n 3 maanden goed. Tip: schrijf de datum en de hoofdingrediënten op het diepvrieszakje of de aluminiumfolie!

Hoe ontdooi je ‘m dan weer?

Je kunt je diepgevroren quiche eerst zachtjes laten ontdooien in de koelkast, of je kunt ‘m bevroren terug opwarmen. Dat laatste geeft volgens ons het beste resultaat. Zet ‘m op een rooster en verwarm ‘m 20 à 25 minuten in de oven op 180°C. Zo blijft hij lekker krokant. Wordt je quiche te snel bruin, dek ‘m dan losjes af met een vel aluminiumfolie.

Quiche opwarmen in de microgolfoven is een minder goed idee, omdat hij z’n knapperigheid dan snel zal verliezen. En da’s toch net het allerlekkerste, niet? :-)

Probeer zeker deze quiches eens:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.