Meest recente artikelen

Frisse keukentruc: zo blijft een zakje sla langer vers

Altijd frisgroen en knapperig:

Frisse keukentruc: zo blijft een zakje sla langer vers Artikel

Sla uit een zakje is best handig maar zonde als je ‘m niet op tijd op krijgt. En ‘op tijd’ duurt meestal niet zo heel lang. Wij kennen gelukkig dé truc die de sla langer fris houdt. En het geheim staat gewoon op je aanrecht... Zo blijft een zakje sla langer vers!

Een grote zak sla is een snelle en makkelijke manier om iets vers en gezonds op tafel te toveren. Helaas hebben de kraakverse groentjes binnen de kortste keren hun beste tijd gehad. Al snel moet je er slijmerige blaadjes uit vissen of nog erger: alles weggooien. Is er een manier om ze te bewaren zodat ze langer meegaan? Jawel. Met deze truc blijft een zakje sla beduidend langer vers.

Zo blijft een zakje sla langer vers

Keukenrol is de sleutel om een zakje sla langer vers te houden. Is je sla niet gebruiksklaar, was en droog 'm dan eerst heel grondig. Stop hem daarna samen met enkele droge vellen keukenpapier terug in de plastic zak en sluit deze luchtdicht af. Het keukenpapier absorbeert het overtollige vocht. Daardoor voorkom je condens op de zak en de blaadjes. De luchtdichte zak blokkeert bovendien de luchtcirculatie. Zo worden de blaadjes minder snel slecht en blijven ze minstens een week lekker knapperig. Zo blijft een zakje sla langer vers!

Voor een nóg beter resultaat doe je de sla samen met de keukenrol in een vershouddoos. Bekleed de doos met keukenpapier en doe de sla erin. Bovenop de sla leg je opnieuw een laagje papier. Stop de doos zeker niet overvol. Zorg ook voor een afsluitbaar deksel. Deze methode is eigenlijk hetzelfde als bij de plastic zak. Het keukenpapier absorbeert het overtollige vocht, de luchtdichte doos blokkeert de luchtcirculatie. De groente wordt nu echter ook nog 'ns beter beschermd tegen kneuzingen. Beschadiging is immers nefast voor de houdbaarheid. De box voorkomt dat de sla geplet raakt wanneer je de zak in de koelkast tussen de andere voedingswaren stopt. Zo blijft een zakje sla langer vers – tot wel 10 dagen, als je geluk hebt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen