Ze lijken misschien wat ouderwets, maar vergeten groenten zijn dat helemaal niet. Aardpeer, pastinaak, schorseneren of koolrabi: stuk voor stuk pure smaakmakers die je feestmenu nét dat tikkeltje specialer maken. Met hun zachte, vaak zoetige toets zijn ze ideaal (en verrassend veelzijdig) voor soepjes, gratins, hapjes in glaasjes of zelfs een feestelijk hoofdgerecht. Ontdek hoe je deze nostalgische toppers in een modern jasje steekt en geef ze een glansrol op jouw kersttafel.
Lees ook …
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Everzwijnquenelles met truffel en aardpeerpuree
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Aardappel-knolseldergratin met truffelolie
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Geroosterde groenten met parmezaanjus
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Geroosterde wintergroenten met selderpesto
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Salade van sintjakobsvruchten met knolselder en appel
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Bietencarpaccio met notencrunch
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Aardpeersoep met grijze garnalen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Iets moeilijker
Tarbot met waterkerscoulis en puree van aardpeer
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en limoenboter
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Wildsteak met geroosterde groentefrieten
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Velouté van vergeten groenten met crumble van zwarte pens
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Makreel met appel, aardpeer en bessenvinaigrette
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Zoete-aardappel-hasselback met mierikswortelroom
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Krokante knolselder met truffeltapenade en een gepocheerd eitje
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Carpaccio van gerookte zalm en bietjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Krokante zalm met tagliatelle van schorseneren
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Gegratineerde zalm met comté, pancetta gepofte rode bietjes en hasselback aardappelen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Gebakken vis met aardpeer-pastinaakpuree
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Salade van koolrabi, waterkers en hazelnoot
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Paddenstoel-knolselder-papillot met struisvogel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Scampi’s met chips van schorseneren en citroenpuree
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Aardappel-knolselderkroketjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Aardpeer-knolseldersoep met pittige topping
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pastinaakcrème met rivierkreeftjes en ham
-
Meer dan 1 uur
-
Duur
-
Iets moeilijker
Tortellini met patrijs, aardpeer en truffel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Pasta carbonara met eend en pastinaak
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Zwarte pens met sint-jakobsvrucht, pastinaakcrème en chips van schorseneren
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Gravad lax met rode biet en mierikswortel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Bieslook-winterposteleinstoemp met mierikswortel en zalm
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pastinaak met hazelnoot en honing
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Stoverij van wortelgroenten en portobello
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Koolrabi gevuld met noten en quinoa
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Knolselder met gepofte knoflook en zongedroogde tomaten
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Gegrilde hertenfilet met een kruidige papillot van aardpeer en krieltjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Stoofpotje van kalkoen met pompoen en pastinaak
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Krabcocktail met rammenas
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Zeeduivel met pastinaak-truffelcrème en groentechips
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Pappardelle met schorseneren, winterpostelein en truffel
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Reetajine met gedroogde abrikozen, wortel en pastinaak
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Snel linzenstoofpotje met worteltjes, raapjes en puree
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Geroosterde knolselder met gebrande prei, mousseline en grijze garnaaltjes
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Blini’s met mierikswortelroom, rosbief en gepekelde rode ui
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Op vel gebakken rode poon met knolselder-champignontartaar en chips van zoete aardappel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pastinaaksoep met appel en een wolkje melk
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Slow roast lamsbout met pittige yoghurtmarinade, gelakte wortelen en koolrabisalade
-
Meer dan 1 uur
-
Duur
-
Makkelijk
Varkenshaasje met pastinaakhasselback en appel-veenbessensaus
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Romige schorsenerensoep met krokante hondshaai
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Hertenbiefstuk met peertjes en peterseliewortel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Aardpeerzalfje met sint-jakobsvruchten en zeekraal
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pommes duchesse van knolselder
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Knolselder-pastinaaksoep met pastinaakchips en kruidencrumble
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Zeeduivel met pata negra, gegrilde knolselder en knolseldersaus
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Kalkoenconsommé met flinterdunne raapjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Sint-jakobsnoten met geroosterde spitskool, aardpeercrème en kaaskrokantje
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Gratin van knolselder met appel en rozemarijn
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Stoofpotje van kalkoen, knolselder, champignons, wortel en tomaat