Gravad lax met rode biet en mierikswortel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gravad lax met rode biet en mierikswortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Scandinavische keuken is helemaal hip! Opgelet: de zalm moet 24 uur marineren. 

bereiding
  1. 1

    Maak een mengeling van zout, suiker, peper en gedroogde dille. Wrijf er de zalmfilet mee in en verpak in een afsluitbare plastic zak. Leg 24 uur in de koelkast.

  2. 2

    Haal de zalm uit de zak en dep droog. Snij in dunne plakjes.

  3. 3

    Maak met een spiralizer of mandoline sliertjes van de rode biet.

  4. 4

    Serveer de gravad lax met de rode biet, strooi er de gekneusde roze peperbollen en flink wat dille over. Lekker met de mierikswortelroom en knackebröd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak een mengeling van zout, suiker, peper en gedroogde dille. Wrijf er de zalmfilet mee in en verpak in een afsluitbare plastic zak. Leg 24 uur in de koelkast.

  2. 2

    Haal de zalm uit de zak en dep droog. Snij in dunne plakjes.

  3. 3

    Maak met een spiralizer of mandoline sliertjes van de rode biet.

  4. 4

    Serveer de gravad lax met de rode biet, strooi er de gekneusde roze peperbollen en flink wat dille over. Lekker met de mierikswortelroom en knackebröd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.