Aardappel-knolseldergratin met truffelolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappel-knolseldergratin met truffelolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verleidelijk lekker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met een gehalveerd teentje knoflook.

  2. 2

    Schil de aardappelen en de knolselder. Snij ze in flinterdunne plakjes en meng ze met de tijm. Doe ze in de ovenschaal.

  3. 3

    Roer de eidooiers los met de room, peper en zout. Schenk over de groenten en druk goed aan. Dek af met bakpapier en zet 1 uur in de oven, of tot de gratin gaar is. Laat afkoelen.

  4. 4

    Een halfuur voor je de gratin serveert: verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gratin in stukken en leg ze op een bak - plaat op bakpapier. Bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met truffelolie en tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met een gehalveerd teentje knoflook.

  2. 2

    Schil de aardappelen en de knolselder. Snij ze in flinterdunne plakjes en meng ze met de tijm. Doe ze in de ovenschaal.

  3. 3

    Roer de eidooiers los met de room, peper en zout. Schenk over de groenten en druk goed aan. Dek af met bakpapier en zet 1 uur in de oven, of tot de gratin gaar is. Laat afkoelen.

  4. 4

    Een halfuur voor je de gratin serveert: verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gratin in stukken en leg ze op een bak - plaat op bakpapier. Bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met truffelolie en tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.