Recept

Aardpeerzalfje met sint-jakobsvruchten en zeekraal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle-chef Ilse: “Dit feestelijke voorgerecht valt bij iedereen in de smaak. Ook lekker met gebakken zwarte pens in plaats van de zeekraal: een onverwachte topcombinatie!”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de aardperen en snij ze in fijne blokjes. Zet een pannetje met 300 milliliter water en het kippenbouillonblokje op het vuur. Voeg de aardappel-­­ en de aardpeerblokjes toe, zet het deksel op de pot en kook de groenten gaar. Giet de groenten af, laat ze uitlekken en stamp ze fijn. Voeg karnemelk toe tot je een vloeiende puree bekomt. Breng het zalfje op smaak met een druppeltje truffelolie, peper en zout.

  2. 2

    Dep de sint-jakobsvruchten goed droog. Smelt een helft boter en een helft olijfolie in een pan. Bak de sint-jakobs­vruchten op een hoog vuur kort en langs beide kanten goudbruin. Kruid ze met zwarte peper en grof zeezout.

  3. 3

    Roerbak de zeekraal in een andere pan in wat olijfolie eveneens kort. Kruid deze enkel met peper.

  4. 4

    Lepel wat van de aardpeerzalf in een diep bord. Leg hierop de zeekraal en schik er 3 sint-jakobsvruchten per persoon bovenop. Werk het gerechtje af met de roze peperbollen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardpeerzalfje met sint-jakobsvruchten en zeekraal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!