Recept

Geroosterde knolselder met gebrande prei, mousseline en grijze garnaaltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Loïc: "Hou de blokjes knolselder en de preiringen warm in wat aluminiumfolie op de barbecue op een laag vuur of aan de zijkant van de ofyr."

bereiding
  1. 1

    Leg de knolselder in zijn geheel op de barbecue en laat ‘m zo’n 3 uur garen.

  2. 2

    Leg de prei 15 minuten op de barbecue tot de buitenste bladeren zwart kleuren.

  3. 3

    Snij de zwarte schil van de knolselder en snij de rest van de knolselder in blokjes.

  4. 4

    Verwijder de zwarte buitenste bladeren van de prei en snij er het groenste deel af. Mix het preigroen met de olijfolie en haal het mengsel door een zeef. Snij de rest van de prei in ringen.

  5. 5

    Doe de eieren en de geuze in een steelpannetje zonder antiaanbaklaag. Klop tot een mousseline en monteer de saus met de blokjes boter. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Lepel de blokjes knolselder op de borden, schik er de preiringen bij. Werk af met de grijze garnalen, de mousselinesaus, de prei-olie en de dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde knolselder met gebrande prei, mousseline en grijze garnaaltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!