Scampi’s met chips van schorseneren en citroenpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi’s met chips van schorseneren en citroenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de schorseneren zorgvuldig. Snij ze met een mandoline overlangs in lange dunne plakken. Warm de druivenpitolie op in een pannetje en frituur er de plakjes schorseneer in tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar in kokend gezouten water. Giet af en pureer ze. Meng de boter erdoor en breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Besprenkel met citroensap en roer nogmaals.

  3. 3

    Bak de scampi’s krokant in de hete olijflie. Schep wat citroenpuree op elk bord. Werk af met de krokante schorseneerchips en enkele blaadjes rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de schorseneren zorgvuldig. Snij ze met een mandoline overlangs in lange dunne plakken. Warm de druivenpitolie op in een pannetje en frituur er de plakjes schorseneer in tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar in kokend gezouten water. Giet af en pureer ze. Meng de boter erdoor en breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Besprenkel met citroensap en roer nogmaals.

  3. 3

    Bak de scampi’s krokant in de hete olijflie. Schep wat citroenpuree op elk bord. Werk af met de krokante schorseneerchips en enkele blaadjes rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.