Recept

Pastinaaksoep met appel en een wolkje melk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Sofie: "Zo'n wolkje schuim geeft een simpele soep meteen een chique toets. Ik gebruik een eenvoudige melkopschuimer, die vind je tegenwoordig overal." 

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de pastinaak en de appel. Verwijder het klokhuis van de appel. Snij de appel en de pastinaak in stukken. Schil de gember en rasp fijn.

  2. 2

    Stoof de ui en de knoflook glazig in een soeppan met wat boter. Voeg de pastinaak, de appel en de gember toe en stoof ze even mee. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur ongeveer 20 minuten sudderen, tot de pastinaak gaar is.

  3. 3

    Mix de soep fijn. Zet dan de pan opnieuw op het vuur en breng weer aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de room toe en laat de soep nu zeker niet meer koken. Kruid naar smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de melk in een pannetje op een zacht vuur. Klop de melk met een melkopschuimer tot schuim.

  5. 5

    Verdeel de soep over 4 cappuccinoglaasjes. Lepel op elk glaasje soep een wolkje melkschuim en werk af met een blaadje bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaaksoep met appel en een wolkje melk
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de pastinaak en de appel. Verwijder het klokhuis van de appel. Snij de appel en de pastinaak in stukken. Schil de gember en rasp fijn.

  2. 2

    Stoof de ui en de knoflook glazig in een soeppan met wat boter. Voeg de pastinaak, de appel en de gember toe en stoof ze even mee. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat op een zacht vuur ongeveer 20 minuten sudderen, tot de pastinaak gaar is.

  3. 3

    Mix de soep fijn. Zet dan de pan opnieuw op het vuur en breng weer aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de room toe en laat de soep nu zeker niet meer koken. Kruid naar smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de melk in een pannetje op een zacht vuur. Klop de melk met een melkopschuimer tot schuim.

  5. 5

    Verdeel de soep over 4 cappuccinoglaasjes. Lepel op elk glaasje soep een wolkje melkschuim en werk af met een blaadje bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!