Recept

Gebakken vis met aardpeer-pastinaakpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de pastinaak, aardpeer (hou 1 aardpeer apart voor garnituur) en aardappel in ± even grote stukken. Kook de aardappelen en aardpeer in lichtgezouten water. Voeg na 8 minuten de pastinaak toe en kook nog 10-15 minuten. 

  2. 2

    Giet af en laat drogen in de pan. Voeg enkele klontjes boter toe en doe alles door de passe vite. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Pel de knoflook. Hak de champignons en de knoflook heel fijn in de blender. Meng met 140 g boter en zout. Rol tot een worst en verpak in versheidsfolie. Leg in de koelkast.

  4. 4

    Hak enkele sneetjes roggebrood grof in de blender. Meng met enkele eetlepels hazelnootolie, peper en zout. Bak krokant in de pan en zet opzij.

  5. 5

    Snij met de mandoline of dunschiller de overgebleven aardpeer in plakjes en bak goudbruin krokant in een pan met olie of kort in de friteuse, laat uitlekken op keukenpapier. 

  6. 6

    Bak de visfilets in olijfolie op een hoog vuur net gaar, kruid met peper en zout. Schep wat puree op het bord, schik de vis erop en werk af met plakjes boschampignonboter, chips van aardpeer en roggecrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken vis met aardpeer-pastinaakpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!