Recept

Op vel gebakken rode poon met knolselder-champignontartaar en chips van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijke gerechtje met op het vel gebakken rode poon dat niet misstaat op je kerstmenu!

bereiding
  1. 1

    Maak de knolselder en de champignons schoon en snij ze in blokjes van 0,5 cm. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit de sjalot en de knoflook in olijfolie en voeg de knolselder en de champignons toe. Kruid met de gedroogde tijm, peper en zout. Roerbak tot de knolselder zacht is.

  2. 2

    Verhit een pan met olijfolie en boter. Dep de rodepoonfilets droog met keukenpapier. Bak de filets eerst 2 minuten op de velkant. Draai ze om en bak ze nog 2 minuten. Zet dan het vuur zachter en laat nog even verder bakken tot de filets gaar zijn.

  3. 3

    Haal de vis uit de pan. Blus de aanbaksels met de visfond, voeg de room en het kerriepoeder toe, laat inkoken tot sausdikte en breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Spoel ondertussen de zoete aardappel en snij hem met de schil in flinterdunne plakjes. Wentel ze door het maïszetmeel. Bak ze krokant in wat olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat grof zeezout over.

  5. 5

    Zet telkens een serveerring op een bord en vul die met de tartaar van knolselder en champignons. Verwijder de serveerring. Leg er de rodepoonfilet naast. Werk af met de saus, de verse tijm en peterselie en de zoeteaardappelchips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Op vel gebakken rode poon met knolselder-champignontartaar en chips van zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!