Recept

Romige schorsenerensoep met krokante hondshaai

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Hartverwarmende schorsenerensoep met krokante vis... Hondshaai kun je het hele jaar door kopen in de vishandel. Het witte visvlees is stevig en ideaal om te bakken.

bereiding
bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de schorseneren schoon. Schil ze met een dunschiller, snij ze in stukken van 3 cm en leg ze direct in water met het citroensap. Schil en halveer de aardappelen.

 2. 2

  Pel en snipper de ui. Stoof hem glazig in olijfolie. Doe er de aardappelen en de schorseneren bij. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen.

 3. 3

  Snij de hondshaai in mootjes van 2 à 3 cm. Doe de bloem in een diep bord en meng er het kerriepoeder onder. Verkruimel de beschuiten in een tweede bord. Klop de eieren los in een derde bord. Kruid de mootjes vis met peper en zout. Wentel ze door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de beschuit. Bak de gepaneerde hondshaai in olijfolie rondom goudbruin. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze nog 15 minuten in de oven.

 4. 4

  Mix de soep met een staafmixer. Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in borden en leg er enkele krokante hondshaaimootjes in. Werk af met een plukje kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige schorsenerensoep met krokante hondshaai

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!