Recept

Gegratineerde zalm met comté, pancetta gepofte rode bietjes en hasselback aardappelen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Start met de peterselie-comtécrumble. Spoel de peterselie en maak schoon. Hak de peterselie en de hazelnoten fijn. Rasp de comtékaas en snij de pancetta in stukjes. Meng met de resterende ingrediënten voor het korstje en kruid met peper en zout. 

 2. 2

  Neem een stukje bakpapier en strijk het mengsel erop uit, leg er nog een bakpapier op en rol er met een deegrol over tot je een dikte van ongeveer 2 mm krijgt. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het loof van de bietjes. Neem een vel aluminiumfolie en leg er een dikke laag grof zeezout op. Schik er de bietjes op, en leg er wat teentjes knoflook, enkele takjes tijm, en rozemarijn bij. Kruid met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie op. Vouw goed dicht tot een pakketje en pof ze in 1 uur gaar in de hete oven. 

 4. 4

  Spoel de aardappelen zorgvuldig en maak er kleine insnijdingen in. Schik ze in een ovenschaaltje met tijm en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en pof ze 40 à 50 minuten in de oven.

 5. 5

  Verwarm de grill. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Leg er een plakje van de peterselie-comté-crumble op. Besprenkel met olijfolie en laat de zalm 10 minuten korsten onder de grill. 

 6. 6

  Besprenkel het loof met olijfolie en kruid met peper en zout. Mix de mierikswortelroom met de room en wat citroensap en zet even opzij. 

 7. 7

  Haal de rode bietjes uit de pakketjes en schik op het bord. Schik er een stukje gekorste zalm bij, de hasselback-aardappelen en een beetje loof van de jonge bietjes. Werk af met mierikswortelroom en enkele rode-bietenscheutjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde zalm met comté, pancetta gepofte rode bietjes en hasselback aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!