Niet zomaar een soepje
Zeg niet zomaar 'soep' tegen een velouté of een bisque. Ja, de benamingen klinken sjiek en ingewikkeld, maar de realiteit is anders. Een wegwijs in de wereld van soepen!
Bisque
Een bisque wordt gemaakt op basis van gepureerde schaal- en schelpdieren. Het resultaat is een gebonden soep boordevol smaak.
>> Bisque van garnalen
>> Bisque van langoustines
>> Bisque van tijgergarnalen en venkel
>> Bisque met koffieschuim
Bouillon
>> Kippenbouillon met groene asperges
>> Groentebouillon met tomaat en dragon
>> Thaise bouillon met varkenshaasje
Consommé
>> Consommé van shiitake met prei en dragon
>> Consommé van duif
>> Consommé met paddenstoelen


Gazpacho
Een gazpacho is een Spaanse tomatensoep. De basis is traditioneel komkommer, tomaat, ui en paprika, maar varianten zijn ook mogelijk. Deze zuiderse soep wordt ijskoud gegeten.
>> Komkommergazpacho
>> Gazpacho
>> Gazpacho van waterkers
>> Gazpacho van witte en groene asperges
Groentesoep
Een groentesoep is dé traditionele soep. Het is een gemengde soep op basis van groenten, al dan niet gemixt. Laat je fantasie de vrije loop! Voeg gerust balletjes of andere extraatjes toe.


Minestrone
Een minestrone is een dikke Italiaanse groentesoep die veel ingrediënten bevat. Deze soep wordt vaak als volwaardige maaltijd gegeten.
Roomsoep
Een roomsoep is een groentesoep die gebonden wordt met verse room om een zachte en gladde textuur te verkrijgen.


Velouté
Een velouté is een zachte en romige soep. Velouté wordt gebonden met bijvoorbeeld verse room of eigeel, net voor het opdienen.