Meest recente artikelen

Niet zomaar een soepje

  • Deel dit artikel:
Niet zomaar een soepje Artikel

Zeg niet zomaar 'soep' tegen een velouté of een bisque. Ja, de benamingen klinken sjiek en ingewikkeld, maar de realiteit is anders. Een wegwijs in de wereld van soepen!

Bisque

Een bisque wordt gemaakt op basis van gepureerde schaal- en schelpdieren. Het resultaat is een gebonden soep boordevol smaak.

>> Bisque van garnalen
>> Bisque van langoustines
>> Bisque van tijgergarnalen en venkel
>> Bisque met koffieschuim

Bouillon

Een bouillon is een vrijwel heldere soep wordt gemaakt door groenten, vlees of botten te stoven en vervolgens een tijdje te laten “trekken”. Het water neemt op die manier de smaak over. Bouillon wordt gebruikt als basis van verschillende gerechten, maar kan ook zo gegeten worden als je er wat ingrediënten aan toevoegt.
 

Consommé

Een consommé is een glasheldere maar krachtige bouillon. De basis is een bouillon die ontvet en geklaard wordt door een mengsel met eiwit. De consommé wordt gezeefd voor een glashelder resultaat. Achteraf wordt er verfijnde garnituur aan toegevoegd.
 
 

Gazpacho

Een gazpacho is een Spaanse tomatensoep. De basis is traditioneel komkommer, tomaat, ui en paprika, maar varianten zijn ook mogelijk. Deze zuiderse soep wordt ijskoud gegeten.

>> Komkommergazpacho
>
> Gazpacho
>> Gazpacho van waterkers
>> Gazpacho van witte en groene asperges

Groentesoep

Een groentesoep is dé traditionele soep. Het is een gemengde soep op basis van groenten, al dan niet gemixt. Laat je fantasie de vrije loop! Voeg gerust balletjes of andere extraatjes toe.

 

Minestrone

Een minestrone is een dikke Italiaanse groentesoep die veel ingrediënten bevat. Deze soep wordt vaak als volwaardige maaltijd gegeten.

Roomsoep

Een roomsoep is een groentesoep die gebonden wordt met verse room om een zachte en gladde textuur te verkrijgen.

 

Velouté

Een velouté is een zachte en romige soep. Velouté wordt gebonden met bijvoorbeeld verse room of eigeel, net voor het opdienen.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen