8 soorten soep die je zeker wil kennen
Van bisque tot velouté
Zeg niet zomaar 'soep' tegen een velouté of een bisque. De benamingen klinken misschien ingewikkeld, maar met ons overzicht van alle soorten soep weet je meteen waar je aan toe bent, en hoe je ze maakt. Een wegwijs in de wereld van soepen!
Er bestaat meer dan alleen pompoensoep of tomatensoep met balletjes. Hieronder ontdek je onze favoriete soorten soep én de bijhorende recepten om er zelf mee aan de slag te gaan. Inspiratie verzekerd, dus.
Soorten soep en hoe je ze maakt…
Van groentesoep en minestrone over bouillon en roomsoep tot consommé en velouté: eens je de verschillende soorten soep kent, gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open. En met onze makkelijke recepten erbij weet je meteen ook hoe je eraan begint.
1. Bisque
Een bisque klinkt chic. Het is dan ook een van de meer feestelijke soepen in dit rijtje. Het heerlijke soepje wordt immers gemaakt op basis van gepureerde schaal- en schelpdieren. De lekkerste, meest malse stukjes gaan vaak achteraf weer bij de soep. Het resultaat is een gebonden soep boordevol smaak.
Benieuwd hoe je met succes een bisque maakt van kreeft? Hier lees je er alles over. Wil je meer doen met de restjes van vis en/of zeevruchten? Bekijk dan dit artikel voor meer ideetjes.
2. Bouillon
3. Consommé
4. Gazpacho
Een gazpacho is een Spaanse tomatensoep. De basis is traditioneel komkommer, tomaat, ui en paprika, maar varianten zijn ook mogelijk. Deze zuiderse soep wordt ijskoud gegeten.
5. Groentesoep
Een groentesoep is dé traditionele soep. Het is een gemengde soep op basis van groenten, al dan niet gemixt. Laat je fantasie de vrije loop! Voeg gerust balletjes of andere extraatjes toe.
6. Minestrone
Een minestrone is een dikke Italiaanse groentesoep die veel ingrediënten bevat. Deze soep wordt vaak als volwaardige maaltijd gegeten.
7. Roomsoep
Een roomsoep is een groentesoep die gebonden wordt met verse room om een zachte en gladde textuur te verkrijgen.
8. Velouté
Een velouté is een zachte en romige soep. Velouté wordt gebonden met bijvoorbeeld verse room of eigeel, net voor het opdienen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!