Meest recente artikelen

Pret met courgette: alles over deze supergroente (mét recepten!)

De courgette-files

Pret met courgette: alles over deze supergroente (mét recepten!) dossier

De courgette is niet voor niets onze favoriete zomergroente, en daar willen we natuurlijk alles over weten. Hier lees je alles over koken met courgettes: van tips, trucs en weetjes tot en met de allerbeste courgetterecepten voor soep, quiche, pasta, ovenschotels en andere lekkere combinaties.

Wie courgettes kweekt, weet er alles van: eens het seizoen goed op dreef is, kun je het haast niet meer bijhouden. Dat seizoen loopt van juli tot september en elke plant levert maar liefst tien van die kanjers op, gemiddeld tussen de 10 en 25 centimeter lang. Gelukkig is de courgette superveelzijdig.

Courgettes kunnen langwerpig of rond zijn, met een gele of groene schil. Het is een van de basisingrediënten van de gezonde mediterrane keuken. En gelijk hebben ze daar: een courgette is niet alleen lekker op zich, de (goedkope!) groente combineert geweldig met andere ingrediënten als gehakt,zalm of ricotta.

Dankzij de zachte en neutrale smaak is het een groente waarmee je ook kinderen kunt verleiden. Je kunt ze lekker vullen of gebruiken als slank alternatief voor spaghetti. Wat kun je er eigenlijk níét mee?

Tips & weetjes over de courgette

Wat maak je er dan allemaal mee? Kun je courgettes invriezen? Hoe moet je ze grillen? Of mag je ze ook rauw opeten? Tips, tricks en weetjes voor wie even dol is op de courgette als wij.

De beste recepten met courgette

Pasta, quiche, courgetti en natuurlijk de populaire courgettesoep: je kunt er zoveel kanten mee uit. Met deze lekkere courgetterecepten kom je er binnenkort misschien zelfs nog te kort!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen