Meest recente artikelen

Het mediterrane dieet, wat is dat eigenlijk?

Alles over de gezonde mediterrane keuken

Het mediterrane dieet, wat is dat eigenlijk? dossier

Het mediterrane dieet is gebaseerd op de traditionele keuken van landen rond de Middellandse Zee, maar is ook bij ons erg populair. Benieuwd wat het allemaal inhoudt? In dit dossier lees je alles over de mediterraanse keuken.

Het mediterrane dieet bestaat vooral uit veel groenten, fruit, bonen, noten, volkoren brood en pasta, vis, wit vlees en melkproducten, zoals yoghurt en kazen. Het is de combinatie van die dingen die zorgt voor een gebalanceerd, gezond eetpatroon. Focus je dus niet op een bepaalde subcategorie. In de mediterraanse keuken wordt er ook veel gebruik gemaakt van olijfolie. Die onverzadigde vetten in olijfolie, maar ook in noten en witte vis, zijn gezond. In dit dossier lees je er alles over.

Gezond eten

In dit dossier willen wij je uitgebreid bijpraten over het mediterrane dieet. Zo kun je goed geïnformeerd zelf oordelen of dit iets voor jou is of toch niet.

Ben je op zoek naar een dieet om op een snelle manier af te vallen? Dan ben je bij Libelle Lekker aan het verkeerde adres. Gezond eten, dat is waar wij voor staan. En gezond eten, dat is voor ons alles (met mate) mogen eten zonder beperkingen of schuldgevoel, maar wel met aandacht voor gezonde ingrediënten en bereidingswijzen én zo nu en dan ook een lekker verwennerijtje. Want genieten van het leven is óók belangrijk om je goed te voelen.

Libelle Lekker, dat zijn geen poedertjes, pakjes of sapjes maar écht eten, huisbereid en volgens de seizoenen, als gezonde brandstof voor je lichaam. Zelf koken, dus. Moeilijk hoeft dat niet te zijn: op onze website vind je altijd wel een recept dat bij jou past. Ook al ben je misschien geen keukenprinses of heb je weinig tijd, bij Libelle Lekker vind je altijd inspiratie om gezond te eten en te koken voor jezelf en voor je gezin, je hele leven lang. Bovendien bieden we je ook heel wat tips over hoe je met kleine aanpassingen in je levensstijl goede gewoontes in de hand kunt werken. We volgen hiervoor zo veel mogelijk de richtlijnen uit de nieuwe voedingsdriehoek.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen