Meest recente artikelen

Ook hiervoor kun je je spiralizer gebruiken!

Verdraaid handig!

Ook hiervoor kun je je spiralizer gebruiken! Artikel

Ben jij ook helemaal mee met de spiralizer-trend? Natuurlijk heb je Sandra Bekkari’s heerlijke courgetti dan al gemaakt. Maar wedden dat je de volgende 5 dingen nog niet hebt geprobeerd? Verras daarom jezelf en je gasten eens met deze bijzondere spiralizer-ideeën.

Met de hand of met de machine?

Er bestaan verschillende soorten spiralizers of spiraalsnijders. Je hebt heel eenvoudige toestelletjes waarmee je met de hand sliertjes draait of snijdt, uitstekend geschikt voor zachtere groenten zoals courgette en komkommer. Maar er bestaan ook elektrische apparaten, ideaal voor wie wat zwakkere polsen heeft. Deze toestellen kunnen ook hardere groenten aan.

 

Hier zijn alvast 5 ideeën om te maken met je spiralizer.

1 Komkommerijsblokjes

Pimp jij je gin-tonic ook graag met een plakje komkommer? Maak 'm dan eens extra speciaal met komkommerijsblokjes: twee vliegen in 1 klap, en een ware streling voor het oog. Snij komkommer in sliertjes met je spiralizer, schik ze in een ijsblokjesvorm en voeg water toe (tip: als je het water eerst kookt, krijg je heldere ijsblokjes). Laat enkele uren bevriezen. Het resultaat zijn echte juweeltjes voor in je cocktailglas.

2 Gepekelde rode ui

Rode uien zijn heerlijk in slaatjes, op een hamburger en bij nog talloze andere gerechten, maar soms liggen ze nogal zwaar op de maag. Als je ze pekelt, garen ze gedeeltelijk waardoor ze beter verteerbaar worden. Plus: ze krijgen er een prachtige felroze kleur door. Moeilijk is het niet: snij een rode ui flinterdun met je spiralizer en doe 'm in een bokaal. Voeg je favoriete azijn (ongeveer 100 ml per ui) en gelijke delen zout en suiker toe (van elk een koffielepel per ui) en laat minstens een halve dag in de koelkast trekken. Klaar!

3 Broccolislaatje

Gooi jij de stelen van broccoli altijd weg? Zonde! Je kunt er namelijk nog een heerlijk bijgerechtje van maken. Dit pittige slaatje is een toffe variant op coleslaw, een Amerikaanse klassieker. Snij het houterige uiteinde weg, draai de broccolistelen in je spiralizer tot fijne sliertjes, voeg eventueel ook wortelsliertjes toe en meng met zonnebloempitten en een dressing naar keuze. Vergeet niet te kruiden!

4 Appelcrumble of appeltaart

Misschien had je er nog niet aan gedacht dat je ook hard fruit door je spiralizer kunt halen. In plaats van al die appels te schillen en in kleine stukjes te snijden voor je crumble of appeltaart, haal je ze gewoon door de spiralizer: véél sneller. Je hoeft je appels zelfs niet te schillen omdat ze zo fijn worden gesneden. En de bonus? Het ziet er nog eens extra mooi uit, ook.

5 Curly fries

Ook als je zin hebt in een hartige guilty pleasure is je spiraalsnijder je beste vriend. Gebruik het mesje voor aardappeltwisters op je spiraalsnijder en maak krulfrietjes. Besprenkel ze met olijfolie en rozemarijn en laat 15 à 20 minuten bakken in de oven op 220°C. Serveer ze met een dipsausje van Griekse yoghurt met wat knoflook en tuinkruiden. Superlekker en eens wat anders dan je wekelijks pak friet met mayonaise.

Probeer zeker ook deze recepten eens uit

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen