Meest recente artikelen

Courgette grillen: hoe doe je dat?

Voor die heerlijk gegrilde smaak.

Courgette grillen: hoe doe je dat? Artikel

Een courgette smaakt nog zo lekker als je 'm even laat grillen. Maar hoe doe je dat best? En hoe krijg je die gegrilde smaak lekker in je groente? We helpen je even.

Waarom courgette grillen zo lekker is

Courgettes zijn een veelzijdige groente waar je heel wat kanten mee op kunt. Van courgetti tot een heerlijke soep, één ding is zeker: courgette smaakt altijd. Gegrilde courgette is zacht vanbinnen, licht krokant aan de buitenkant en krijgt een subtiele, rokerige smaak. Bovendien behoud je veel voedingsstoffen en kun je er eindeloos mee variëren: als bijgerecht, in salades, als onderdeel van een vegetarische maaltijd of als pronkstuk van je hoofdgerecht. Wij tonen je even hoe je daar best aan begint.

Courgette grillen: stap voor stap

  1.  Snij de uiteindes van de courgette.
  2. Snij de courgette in plakjes.
  3. Bestrijk de plakjes met olijfolie.
  4. Leg de plakjes in de hete grillpan.
  5. Gril op een hoog vuur, tot ze lijntjes krijgen.
  6. Draai de schijfjes om na ongeveer 1 minuut.
  7. Gril de andere kant opnieuw voor ongeveer 1 minuut.

Bekijk de video

De beste kruiden en marinades voor courgette

Courgette is een veelzijdige groente die zich makkelijk aanpast aan verschillende smaken. Wil je een kruidige touch, dan zijn tijm, rozemarijn en oregano perfect. Voor een frisse toets kun je citroensap of zeste toevoegen. Liever wat meer pit? Dan kun je best chilivlokken of lookpoeder gebruiken. Als je na het grillen een romige twist wilt, combineer je de courgette met feta, mozzarella of halloumi.

Ga aan de slag met deze recepten 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen