Meest recente artikelen

Zalm bereiden: de toptips van Ilse

Onze Libelle Lekker-chef deelt haar tips

Zalm bereiden: de toptips van Ilse Artikel

Een lekker stukje zalm smaakt altijd, maar hoe maak je het nu het lekkerste klaar? Libelle Lekker-chef Ilse deelt haar toptips om zalm te bereiden.

Tartaar van zalm maken

Voor een tartaar moet je echt superverse zalm kiezen. Vertel aan je visboer voor welke bereiding je de vis wilt gebruiken. Verwijder eventuele graten met een pincet. Snij een tartaar van zalm steeds met de hand. Snij 'm niet té fijn: hij hoeft niet 'fijngemalen' te zijn, er mag nog wat textuur in zitten.

Zalm bakken

Zalm moet je eigenlijk bakken zoals een steak. De vis moet dus ook nog rosé en zelfs een beetje rauw zijn vanbinnen. Bak de vis steeds in een combinatie van boter en olijfolie. Zo gaat het minder snel oververhitten en spatten en heb je wel de optimale smaak. Leg de zalm in een hete pan, wacht tot hij ongeveer een centimeter verkleurt en draai 'm dan voorzichtig omPrik niet in de zalm en draai 'm maar één keer om. Schud eventueel wat met je pan zodat de vis mooi loskomt.

De lekkerste recepten met zalm

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Ilse D'hooge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen