Meest recente artikelen

Asperges invriezen: hoe doe je dat?

Heel het jaar genieten

Asperges invriezen: hoe doe je dat? Artikel

Het aspergeseizoen loopt van maart tot en met juni. Wil je daarbuiten ook genieten van het witte goud? Dan kan je asperges invriezen. Zo doe je het.

Asperges invriezen

Ben jij gek op asperges, en baal jij steeds wanneer het aspergeseizoen afgelopen is? Dan hebben we goed nieuws: asperges invriezen gaat perfect! Schil ze en verwijder het houtige stukje onderaan de steel. Dep de asperges droog met keukenpapier en stop ze in een diepvrieszak – schik ze mooi naast elkaar. Blancheren is niet nodig, je mag de asperges gewoon rauw invriezen. Wanneer je ze gaat gebruiken, leg je de bevroren asperges gewoon in kokend water. Niet vooraf ontdooien, want dan worden ze slap! Reken op 5 à 10 minuten kooktijd voor een flinke portie. Gemiddeld is de kooktijd 1 à 2 minuten korter dan bij verse asperges.

De lekkerste gerechten met asperges

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Klassiek op z'n Vlaams

Met een geplet eitje, peterselie en boter: simpeler kan het niet. Maar lekker!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Verwerkt tot aspergesoep

De laatste asperges van het seizoen zijn ook heerlijk in zo’n romige aspergevelouté.

Op de barbecue

Asperges kun je perfect grillen! Bestrijk ze met een beetje olie en leg ze op de barbecue (liefst in een aluminium grillbakje). Draai ze tussendoor eventueel een kwartslag: zo krijg je een mooi ruitjespatroon. Proberen? Deze gegrilde mango en witte asperges en Japanse vinaigrette is superlekker én eens iets anders op de barbecue.

In een risotto

Asperges zijn ideaal om te verwerken in een risotto. Deze risotto met asperges en scampi’s is een van onze favoriete recepten. Tip: in plaats van bouillon kun je ook het kookvocht van je asperges gebruiken om de risotto extra smaak te geven.

 

Extra snel in de wok

Asperges wokken gaat lekker snel. Verwerk ze daarna in een lenteslaatje, een quiche of een pastagerecht. Deze combinatie van roerbakasperges met pittige kippenballetjes is supergeslaagd.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen