Meest recente artikelen

Tomaten invriezen? Het kan!

En zo ontdooi je ze

  • Deel dit artikel:
Tomaten invriezen? Het kan! Artikel

Tomaten invriezen en ontdooien kan perfect, maar ingevroren tomaten kun je nadien wel alleen in warme bereidingen gebruiken. Lees hier hoe je tomaten kunt invriezen.

De voorbereiding

Voordat je tomaten invriest, moet je ze eerst spoelen en drogen. Je verwijdert best ook het groene steeltje en je kunt eventueel het hardere kroontje in het midden ook uit de tomaat snijden. Grote, rijpe tomaten zijn het meest geschikt om in te vriezen. Zorg dat je genoeg plaats hebt in je diepvriezer. Je legt de tomaten namelijk best plat in een afsluitbaar diepvrieszakje neer zonder dat ze elkaar raken, want anders kunnen ze aan elkaar vriezen.

Zo vries je tomaten in

  1. Stop de tomaten in een afsluitbaar diepvrieszakje, laat zoveel mogelijk lucht uit het zakje en sluit het goed af.
  2. Leg het diepvrieszakje plat neer in de diepvriezer. Je kunt ze zo tot zes maanden bewaren.

Ontdooien

Om de bevroren tomaten te ontdooien, laat je ze 30 minuten tot een uurtje op kamertemperatuur liggen. Nadien kan je ze eventueel pellen. Of doe ze in een vergiet en laat er koud water over stromen: het vel zal barsten en kun je makkelijk verwijderen.
Ontdooide tomaten zijn enkel geschikt voor warme bereidingen. Door het invriezen zullen ze namelijk hun textuur verliezen en platter worden, waardoor ze rauw niet meer lekker zijn. Je kunt de tomaten wel perfect in soepen, sauzen of warme gerechten verwerken.

Tomatenpuree invriezen

Hele tomaten invriezen lukt dus perfect, maar ze nemen best wel wat plek in in je diepvriezer. Wil je véél tomaten bewaren, draai ze dan door een roerzeef of passe-vite en vries de tomatenpuree die je zo krijgt in (dat lukt perfect in een muffinblik, bijvoorbeeld. Haal de bevroren blokjes tomatenpuree eruit en bewaar ze verder in de diepvriezer in een diepvrieszakje). Ideaal als basis voor soep of saus.

Wat dacht je van deze receptjes?

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.