Meest recente artikelen

Deze 7 dingen kun je doen met diepvriesspinazie

Meer dan je denkt!

Deze 7 dingen kun je doen met diepvriesspinazie Artikel

Spinazie: lekker, supergezond en eindeloos combineerbaar in heel wat gerechten! Een zak diepvriesspinazie in huis hebben, is altijd een goed idee. Je kunt er namelijk meer mee doen dan je denkt!

Spinazie zit boordevol vitaminen en mineralen. Wist je dat 180 gram maar liefst 1110% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K bevat? Er zit ook enorm veel vitamine A, B12 en C, foliumzuur en ijzer in. Popeye werd er alvast ijzersterk van! Spinazie is dus een supergroente die je regelmatig op het menu kunt zetten om je lichaam gezond en sterk te houden. Verwerk je diepvriesspinazie eens op de volgende manieren…

1. Diepvriesspinazie in een pastagerecht

Diepvriesspinazie in een pastagerecht: zó lekker en eenvoudig! Het is de ideale manier om je pasta een lekkere vulling te geven (denk maar aan cannelloni en gnocchi) of last-minute te verwerken in een romig sausje.

2. In een frittata

Spinazie en eieren vormen altijd een goede combinatie. Let er wel goed op dat je voor een frittata de diepvriesspinazie goed laat ontdooien en uitlekken alvorens je ermee aan de slag gaat.

3. In soep

Héérlijk, zo’n grote pot soep met lekker veel groenten! Diepvriesspinazie is ideaal om je soep extra smaak en binding te geven. Ontdooi je blokjes eerst, of gooi ze gewoon in de pot. Ze zullen meteen smelten in het kokend water. Hier vind je nog meer soepjes met spinazie.

4. In een quiche of ovenschotel

Spinazie in een heerlijke quiche of ovenschotel? Ja, hoor! Het is een perfecte manier om je gerecht meer vulling te geven en om er extra vitamines aan toe te voegen. Omdat je spinazie kunt combineren met heel veel ingrediënten en smaken, ben je er zo goed als zeker van dat je een lekker bordje op tafel tovert.

5. In een wokgerecht

Het mooie aan een wok is dat je ‘t kunt maken met eender welke groente, of die nu uit de diepvries komt of niet. Spinazie is misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar eens je ‘t hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders!

6. In versgemaakte pesto

Niets zo lekker dan een portie versgemaakte pesto. Bij het aperitief of in een maaltijd: verwerk er zeker eens spinazie in! Combineer met basilicum of andere groene groenten of kruiden, zoals aragula of boerenkool. Wist je trouwens dat je van bijna alles pesto kunt maken? In onderstaand artikel lees je hoe!

7. In een smoothie

Niet alleen is diepvriesspinazie in je smoothie dé perfecte manier om vitamines en mineralen binnen te krijgen, maar het geeft je smoothie ook een lekker frisse toets. Zeker eens proberen!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen