Meest recente artikelen

Kun je ook confituur maken van diepvriesfruit?

Goeie vraag!

Kun je ook confituur maken van diepvriesfruit? Artikel

Confituur maken van diepvriesfruit: hoe handig zou dát zijn! Het zou betekenen dat je op elk moment van het jaar van zelfgemaakte confituur van je lievelingsfruit zou kunnen genieten. Nieuwsgierig als we zijn, zochten we uit of het eigenlijk mogelijk is.

Heb jij je al eens afgevraagd of het mogelijk is om confituur te maken van diepvriesfruit? Wel, hol maar linea recta naar de dichtstbijzijnde winkel, want het antwoord is ja!

Confituur maken van diepvriesfruit: enkele tips

  • Ga op ontdekking in de diepvriesafdeling van de supermarkt: je vindt daar vaak fruitsoorten die je niet vaak in de versafdeling aantreft. Meestal is diepvriesfruit ook nog eens aantrekkelijk geprijsd! Combineer ook eens vers fruit met diepvriesfruit (zorg er in dat geval wel voor dat de meerderheid van de mengeling bevroren is). In dit artikel ontdek je alvast een paar verrassende combinaties.
  • Zit je in de zomer met een overvloed aan heerlijk fruit? Natuurlijk kun je er meteen confituur van maken, maar je kunt de vruchten ook prima invriezen en ze gebruiken wanneer je ze nodig hebt. Je maakt er ook héérlijke smoothies mee.
  • Hou je van citrusmarmelade? Dan gebruik je toch maar beter verse citrusvruchten: als je ze invriest en ontdooit, worden ze erg waterig.
  • Zorg ervoor dat het fruit dat je invriest droog en zeker niet overrijp is, om te vermijden dat je confituur te loperig wordt.
  • Hou in je achterhoofd dat bevroren fruit meestal veel vocht vasthoudt, dus als een recept vraagt om extra vocht toe te voegen, mag je die stap meestal overslaan.
  • Zacht, delicaat fruit zoals bessen hoef je niet te ontdooien voor je de suiker toevoegt. Vruchten met een taaiere schil (zoals pruimen) mag je wel eerst zachtjes laten opwarmen.
  • Gebruik je fruit met een laag pectinegehalte? Kies dan zeker voor geleisuiker. Hoe je dan weer confituur zónder suiker maakt, lees je hier.

En dan nu … aan het werk!

Wat denk je van deze confituurrecepten?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen