Meest recente artikelen

Onze ultieme timesaver: cake uit de diepvriezer

Uit de diepvriezer in de oven

Onze ultieme timesaver: cake uit de diepvriezer Artikel

Met het geschikte bewaardoosje kun je heel wat. Wist je bijvoorbeeld dat je cakebeslag kunt invriezen in een glazen bewaardoos en het dan later rechtstreeks in de oven kunt zetten? Zo heb je altijd cake in huis bij onverwacht bezoek!

Wil je altijd een cake in huis hebben in het geval van onverwacht bezoek of een goestingske? Maak dan een eenvoudig recept voor vier-vierdencake en doe het in een glazen bewaardoos. Nadien zet je het deksel erop en kan het beslag zo de vriezer in. Wanneer je de cake wilt bakken, haal je het bewaardoosje uit de diepvriezer, haal je het deksel eraf en kan het zo de oven in. Topidee, zo'n cake uit de diepvries!

Voor je aan de slag gaat, controleer je natuurlijk best even of je bewaardoosjes wel in de diepvries mogen en of ze wel tot 180°C in de oven mogen.

Cake uit de diepvries uitgetest

Onze redactrice Marlies testte het uit en de quatre-quarts cake uit de diepvries was perfect gebakken. Het temperatuurverschil tussen de diepvriezer en de oven heeft dus geen negatief effect op de cake. In onze bewaardoosjes past net 1/4 van het beslag (of, anders gezegd, je kunt er 4 cakes-in-een-doosje mee bakken), en de cake moet dan even lang in de oven als in het originele recept. Gebruik je een grotere vorm en dus meer beslag, reken dan 1/4 extra baktijd om het beslag de kans te geven om te ontdooien.

Bak je cake uit de diepvries liefst met hetelucht, zo kan de warmte goed rondom de cake circuleren. We moeten er wel bij vertellen dat de oventijd in een recept altijd een richttijd is: elke oven werkt een beetje anders en dus hou je best je cake (of eender welk ander ovengerecht) in de gaten.

Voor twee cake’s in vierkante glazen bewaardozen van 16×16 cm volgenden we het recept voor een klassieke vier-vierdencake en gebruikten we deze hoeveelheden:

  • 190 g zelfrijzende bloem
  • 190 g gesmolten boter
  • 190 g suiker
  • 3 eieren
  • Een beetje vanille-extract

Maak het creatiever

Vind je een simpele vier-vierdencake wat te gewoontjes? Dan kan je natuurlijk zelf eenvoudig voor wat variatie zorgen.

Bakvaste chocolade

Wil je een chocolate chip effect toevoegen aan je cake uit de diepvriezer? Vouw er dan wat bakvaste chocolade door. Gewone chocolade druppels zou je ook kunnen gebruiken, maar die smelten wel in je cake.

Marmer

Ook een marmercake kan je bakken in de glazen bewaardozen. Deze mengeling van gewone en chocoladecake zorgt voor een extra mooi effect.

Rood fruit

Meng wat bevroren rood fruit of frambozencoulis door je cakebeslag voor een mooi rood accent in je cake.

Appeltjes

Hou je van appelcake? Meng dan wat appeltjes door het cakebeslag. Wentel de stukjes appel eerst even in bloem, dan zakken ze niet naar de bodem.

Rozijnen

Rozijnen kunnen ook een lekkere toevoeging zijn aan je cake. Net zoals bij de appeltjes moet je ze wel eerst even in bloem wentelen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen