Meest recente artikelen

7 manieren om bevroren scampi's om te toveren in schitterend avondeten

Je zou altijd een voorraadje in de diepvries moeten hebben!

  • Deel dit artikel:
7 manieren om bevroren scampi's om te toveren in schitterend avondeten Artikel

Scampi's zijn misschien wel de meest dankbare ingrediënten om in je diepvriezer te hebben zitten: ze zijn snel ontdooid (in sommige recepten kun je ze zelfs toevoegen als ze nog bevroren zijn!) en ze smaken supersappig en -vers. Nood aan wat inspiratie? Hier zijn 7 smakelijke ideeën.

1. Maak er sappige spiesjes mee

Spiesjes zijn een leuke manier om scampi’s te presenteren: steek er een paar op een satéstokje en voeg je favoriete smaakmakers toe. Onze favorieten? Limoen, mango, courgette, spek en meloen!

2. Verwerk ze in een pasta

Je bent vast grote fan van scampi diabolique, maar scampi’s doen het ook goed in andere pastasauzen. Bak ze gerust aan wanneer ze nog bevroren zijn; ze kunnen verder garen in de saus. Handig!

3. Voeg een lekker sausje toe

Wat stokbrood om te soppen, een goede portie scampi’s en een sausje dat naar meer smaakt. De ideale maaltijd, als je ‘t ons vraagt.

4. Maak er een fris slaatje mee

Vervang de blokjes kip in je slaatje eens door scampi’s; je zult blij verrast zijn. Besprenkel met een verrassende vinaigrette, voeg enkele knapperige extra’s toe en vul eventueel aan met je favoriete sla. Wat een lunch!

5. Wok around the clock

Snel avondeten nodig? Woks zijn altijd een goed idee! Gooi de diepvriesscampi’s er gerust nog bevroren bij en bak de groentjes krokant. Een extra Aziatisch element en je wok is klaar.

6. In de soep

Jep, ook in soepjes doen diepvriesscampi’s het prima. Ze blijven extra sappig en worden niet taai als je ze niet te vroeg toevoegt. Probeer het eens uit met deze recepten:

7. Op de barbecue

Last but certainly not least: leg je scampi’s eens op ‘t rooster! De sappige textuur van de scampi’s en de rokerige grillsmaak vormen een prima duo. Iets om deze zomer zeker eens te testen!

Lees ook:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen