Meest recente artikelen

Zelf diepvriespizza maken: dit moet je echt eens proberen!

Pizza, please!

Zelf diepvriespizza maken: dit moet je echt eens proberen! Artikel

Ben jij verzot op homemade pizza maar grijp je op drukke dagen vaak naar een kant-en-klare variant? Da's vanaf nu verleden tijd. Dankzij dit stappenplan kun je makkelijk zelf diepvriespizza maken. Maak ineens een voorraadje, zodat je altijd een lekkere maaltijd in huis hebt.

Op sommige dagen moet het snel gaan, of heb je gewoon geen zin om te koken. En dan is het handig om een homemade pizza in de diepvries te hebben liggen. Zelfgemaakt is hij veel gezonder en lekkerder dan de kant-en klare variant en bovendien kun je hem helemaal personaliseren. Kortom; zelf diepvriespizza maken is een leuk projectje om je eens mee bezig te houden op een vrije moment. En geloof ons: je zal jezelf superdankbaar zijn wanneer je hem op een drukke dag gewoon uit de diepvries haalt en in de oven schuift.

Zelf diepvriespizza maken: zo doe je het

Dit heb je nodig

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 5 minuten in de oven. Ze moeten beginnen rijzen maar nog niet bruin kleuren. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.
  2. Beleg de pizza's met de tomatensaus en toppings naar keuze en werk af met kaas. Ontdek hier onze lekkerste pizzarecepten.
  3. Plaats de pizza's in de diepvries en laat ze, onafgedekt, bevriezen tot ze helemaal hard zijn. Dit duurt +/- 3 uur.
  4. Pak de bevroren pizza's in in vershoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie zodat ze niet uitdrogen. Je kunt ze nu 3 maanden bewaren in de diepvriezer.

Zo warm je 'm op

Wanneer je jouw zelfgemaakte diepvriespizza wil eten, verwarm je 'm zo'n 10 à 15 minuten op 220 graden (deze temperatuur is afhankelijk van oven tot oven). Je hoeft 'm vooraf niet te ontdooien. Voor een extra krokante bodem, kan je de pizza bakken op een pizzasteen.

Tip: Je kunt de pizzabodems ook niet belegd invriezen en beleggen op het moment dat je 'm gaat bakken.

Maak je pizza extra spannend

Handig, zo'n diepvriespizza. maar niet altijd even spannend. Met deze extra toppings maak je 'm stukken lekkerder zonder al te veel moeite. Handig!

50x inspiratie voor je homemade pizza

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen