Meest recente artikelen

Slim: 5 tips om je lunch een pak gezonder te maken

Slanker en lichter!

Slim: 5 tips om je lunch een pak gezonder te maken Artikel

Let je op je lijn of probeer die je een paar kilootjes kwijt te spelen? Een gezonde lunch doet al veel! Met deze 5 slimme tips kun je je lunch een pak gezonder, lichter en slanker maken.

Maak je lunch gezonder door het juiste evenwicht te vinden. Belangrijk is dat je lunch licht genoeg is om slank te zijn, maar vullend genoeg is om dat vervelende hongergevoel tegen te gaan. Onderaan vind je alvast enkele heerlijke lunchrecepten om uit te proberen. Lees wel eerst even dit artikel om te weten waar je alvast rekening mee kunt houden.

5 tips om je lunch een pak gezonder te maken…

1. Eet rustig

Als je niet veel tijd hebt tijdens je lunchpauze heb je natuurlijk niet veel keuze. Als het wel kan, eet je lunch dan rustig op. Je bent je zo veel bewuster van wat je eet. Je zult sneller genoeg gegeten hebben én het is gezonder voor de spijsvertering.

2. Let op met sausjes

Mayonaise is een echte dikmaker. Wil je je lunch toch extra smaak geven. Kies dan liever mosterd dan mayonaise. Als je het lust, kun je zo heel wat calorieën besparen! Je kunt ook zelf dressing maken, zo weet je precies wat erin zit. Enkele heerlijke alternatieven om je lunch gezonder te maken, vind je in het onderstaand artikel.

3. Ga voor goede vetten

Maak in plaats van mayonaise ruimte voor gezonde vetten als avocado en noten. Ze bevatten misschien heel wat vet(zuren), maar ze zijn wél van de goede soort. Ze zorgen er immers voor je de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo krijg je minder snel terug honger. De ideale portie? Een handje noten of een halve avocado per persoon.

4. Kies voor soep

Soep is een fantastische manier om supergezond te lunchen. Weet wel dat de ene soep de andere niet is. Soep gemaakt van bouillon bevat een stuk minder calorieën dan de romige tegenhanger. Ga voor extra veel groenten en voeg er eventueel wat magere (Griekse) yoghurt aan toe. Laat je echter niet vangen door brood en croutons.

5. Skip het dessert en kies voor een stuk fruit

Een fris, sappig stuk fruit kan even goed smaken als een koek of stuk chocolade. Echt waar! Je zult je er veel beter door voelen. Eerst en vooral krijg je extra vitamines binnen. Bovendien zullen de kilo’s een stuk makkelijker verdwijnen. Let echter wel op het suikergehalte van je portie fruit. Bananen, ananas en druiven zijn minder geschikt als nagerecht.

14x inspiratie voor een gezondere lunch

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen