Recept

Springrolls met quinoa en groene asperges

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekker recept van foodblogster Ellen Charlotte Marie: “Als het seizoen aangebroken is, zet ik bijna elke dag asperges op het menu. En hoewel de kinderen nog geen fan zijn, blijven we hen aanmoedigen om ervan te proeven."

Voor de dip
 1. 1

  Doe de geraspte komkommer in een zeef, meng er wat zout door en laat uitlekken (minstens 1 uur). Duw het overige vocht met de achterkant van een lepel door de zeef.

 2. 2

  Meng de yoghurt met peper en zout, olijfolie, citroensap, de geperste knoflook en komijn.

 3. 3

  Roer er de komkommer door en voeg als laatste de dille toe.

Voor de rolletjes
 1. 1

  Week een rijstvel heel kort in warm water tot het zacht wordt. Leg het rijstvel voorzichtig op een schone, natte keukendoek.

 2. 2

  Start onderaan het vel en plaats er 1 grote eetlepel quinoa op. Hou wat plaats over aan beide zijden. Leg nu voorzichtig de andere ingrediënten op de quinoa en eindig met een beetje citroenzeste en een blaadje munt.

 3. 3

  Rol één keer omhoog en vouw dan de zijkanten naar binnen. Herhaal tot je het rijstvel kunt sluiten. Maak je geen zorgen als de eerste rolletjes niet stevig genoeg zijn. Na een paar keer proberen, lukt het wel!

 4. 4

  Als de rolletjes klaar zijn, snij je ze voorzichtig in tweeën met een scherp mes. Serveer ze in een grote schaal met het dipsausje en extra verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Springrolls met quinoa en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!