Meest recente artikelen

5 x fruit en groenten per dag? Zo simpel is het!

5 x fruit en groenten per dag? Zo simpel is het! Artikel

Iedereen weet dat we dagelijks 5 porties fruit en groenten moeten eten, maar heel veel mensen slagen er niet in om dit aantal te halen. Nochtans is het simpel, want met een paar kleine tips haal je die 5 zonder problemen!

Banaan en cornflakes

Eet jij 's morgens ontbijtgranen? Snij er dan voor de verandering eens een banaan bij en je heb meteen je eerste portie fruit binnen.

Zin in een snack?

Als je nood hebt aan een kleine snack, grijp dan naar een zakje rozijnen of gedroogde pruimen. Een halve eetlepel vol is al goed voor een volledige portie fruit.

Pers er het maximum uit

Tegenwoordig vind je overal zo'n lekkere "smoothies", of vers geperste fruitsappen, dat hier je nog moeilijk omheen kan. Heel wat van deze drankjes worden gemaakt van twee of meer verschillende fruitsoorten, dus een energieboost is gegarandeerd!

Ga voor een lekkere wokmaaltijd

Ben je geen groot groenteliefhebber? Ga dan voor een lekkere én makkelijke wokmaaltijd en gooi verschillende groentesoorten door elkaar in de pan. De kleurschakeringen zullen je ongetwijfeld doen watertanden en je hebt meteen een nieuwe portie groenten op het menu staan.

Romantisch met aardbeien

Zelfs tijdens een romantische date met je partner kan je een extra portie fruit eten. Haal die champagne en aardbeien boven en je koppelt het nuttige meteen aan het aangename!

Sandwich met kaas, tomaat en komkommer

Geen tijd om uitgebreid te koken? Geen paniek… maak jezelf snel een boterham of sandwich klaar met een sneetje kaas en enkele plakjes tomaat en komkommer. Gezond én fris!

Neem een bordje gazpacho

Een lekker bordje gazpacho levert je al snel 256g tomaten, 74g komkommer en 74g rode peper op. Dit betekent dat je meteen 2 à 3 porties fruit ineens op je bord hebt!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen